Pentru documente solicitate la ANAF, contribuabilii vor fi scutiţi de taxele extrajudiciare

0
717

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă, scutirea de la plata taxelor extrajudiciare de timbru a tuturor contribuabililor care solicită Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală eliberarea unor certificate, adeverinţe sau alte asemenea documente.

Această măsură vine în sprijinul contribuabililor care vor fi scutiţi de drumurile şi timpul alocat achiziţionării acestor timbre. Extinderea scutirii de la plata taxelor extrajudiciare pentru toţi contribuabilii are scopul să reducă birocraţia şi să faciliteze comunicarea prin mijloace electronice.
De exemplu, contribuabilul poate solicita şi primi prin intermediul Spaţiului Privat Virtual – platforma electronică a ANAF care facilitează relaţia contribuabilului cu organele fiscale – certificat de atestare fiscală ori adeverinţă de venit.
Pînă acum, potrivit legis­laţiei în vigoare, contribuabilul trebuia să se deplaseze la oficiul poştal sau, după caz, la organul fiscal local/trezorerie/altă entitate autorizată să încaseze impozite şi taxe, pentru achitarea taxei de timbru, care este de 2 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.