Acţiuni pentru siguranţa comunităţii

0
528

Poliţiştii maramureşeni desfăşoară activităţi în cadrul acţiunii naţionale Blocada pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.
În perioada 30 iulie – 5 august, poliţiştii maramureşeni au constatat 79 de infracţiuni, au aplicat aproape 1.800 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 444.680 de lei şi au depistat trei persoane urmărite.
În perioada 25 iulie – 31 august, Poliţia Română desfăşoară o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum şi pe şoselele dinspre şi către punctele de trecere a frontierei. La activităţi participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.
În perioada 30 iulie – 5 august, la acţiunile desfăşurate în judeţul Maramureş au participat 464 de poliţişti. Din totalul acestora, 252 sînt de la ordine publică, 157 de la rutieră, 41 de la investigaţii criminale, iar restul de la celelalte structuri.
În urma celor 83 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 79 de infracţiuni, dintre care 49 de natură judiciară şi 20 la regimul circulaţiei rutiere, restul faptelor vizînd alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 22 au fost constatate în flagrant delict.
Poliţiştii au depistat trei persoane urmărite, dintre care două aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei închisorii, iar una, mandat de arestare preventivă. De asemenea, au fost aplicate 1.795 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 444.680 de lei, dintre care 221 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991 a ordinii şi liniştii publice şi 34 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 1.470 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care şapte pentru consum de alcool, 515 pentru viteză neregulamentară şi 25 pentru nerespectarea normelor legale privind depăşirea.
Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 2.570 de lei, au reţinut 72, permise de conducere şi au retras 33, certificate de înmatriculare.

Protejarea fondului forestier

Pentru protejarea fondului forestier prin prevenirea şi combaterea delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, poliţiştii din Vişeu de Sus şi Borşa, împreună cu lucrători silvici, au organizat săptămîna aceasta acţiuni în zona de responsabilitate.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost efectuate controale în fondul fores­tier şi au fost verificate mai multe instalaţii de debitat material lemnos. De asemenea, au fost verificate vehiculele ce transportau material lemnos. Pentru neregulile constatate, a fost întocmit un dosar penal, privind comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, şi au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în sumă de 9.000 de lei. Totodată, s-a dispus confiscarea a 26 mc material lemnos în valoare de peste 5.000 de lei.

Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

Poliţiştii maramureşeni au depistat în trafic un autoturism ce transporta 490 de pachete cu ţigări de contrabandă. Ocupanţii vehiculului au încercat să se sustragă controlului, dar au fost urmăriţi şi prinşi de poliţişti.
Joi dimineaţă, în jurul orei 10.00, un băimărean în vîrstă de 39 de ani, a fost surprins de către poliţiştii din Târgu Lăpuş în timp ce transporta cu un autoturism ţigări netimbrate în România. Bănuitul a fost reperat de poliţişti pe raza localităţii Borcut, iar în momentul în care a observat echipajul de poliţie, acesta a demarat şi s-a îndreptat cu viteză spre localitatea Inău. Echipajul de poliţie a trecut la urmărirea maşinii suspecte şi, la ieşire din localitatea Borcut, a reuşit să o ajungă din urmă şi să surprindă momentul în care ocupanţii autoturismului tocmai aruncau din maşină coletele cu ţigări. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în autoturism, alături de conducătorul auto, se aflau doi bărbaţi, unul din Groşi, iar celălalt din Târgu Lăpuş. Poliţiştii au recuperat ţigările de care au vrut să se debaraseze cei trei, respectiv 490 de pachete, în valoare de peste 5.000 de lei. Poliţiştii au confiscat ţigările şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.