Congresul rasei de vaci Bălţata românească

0
453

Federaţia Crescătorilor de Bovine din România (preşedinte dr. Claudiu Frînc, fermier din Seini) a organizat Congresul internaţional al rasei Bălţata românească, în perioada 7-8 august 2015, la Tîrgu Mureş. Din Maramureş au participat 12 fermieri (3 din comuna Băseşti, 1 din Vima Mare, 2 din Cupşeni, 3 din Tîrgu Lăpuş, 1 din Dumbrăviţa şi 2 din Satu Nou de Sus), plus 4 reprezentanţi ai Federaţiei APA Transilvania din Baia Mare.
Au participat 1.300 de fermieri din toată ţara. La Congresul propriu-zis, au luat cuvîntul preşedintele Claudiu Frînc şi 17 delegaţi de la Asociaţia Europeană de Bălţată, Ministerul Agriculturii, directori SEMTEST, preşedinţi de asociaţii, reprezentanţi ai medicilor veterinari, cercetători. Obiectivul Congresului a fost afilierea la Federaţia Europeană de Bălţată şi armonizarea programului de ameliorare cu cel european.
În concurs, au intrat 31 de vaci multi pare, 7 vaci primi pare, 24 de juninci gestante şi 37 de animale din categoria tineret. În fotografie, cîştigătorii la categoria vaci multipare, fermieri din apropiere de Tîrgu Mureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.