Noi activităţi în cadrul campaniei „Tabere în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni”

0
472

În cadrul campaniei preventiv-educative desfăşurată de către Jandarmeria Maramureş pe timpul vacanţei de vară, „Tabere în siguranţă alături de jandarmii ma­ramureşeni”, în perioada 13-20 august, au avut loc trei întîlniri ale jandarmilor cu grupurile de copii şi tineri.
În localitatea Cavnic, reprezentanţii Postului Montan de Jandarmi Cavnic au desfăşurat în ziua de 13 august activităţi cu un grup format din 36 de copii din judeţul Constanţa, aflaţi în tabără de vară. Jandarmii montani le-au prezentat copiilor cu vîrste cuprinse între 10-11 ani aspecte referitoare la reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia; tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan; dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan; locul recomandat pentru instalarea unei tabere; măsuri întreprinse în cazul muşcăturii de către şerpi veninoşi, pre­cum şi elemente de bază pentru consumarea apei din fîntîni şi văi de munte.
În ziua de marţi, 18 august, la Mănăstirea Rohiţa, în cadrul taberei organizate de către Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, intitulată „Întîlnire a tinerilor creştini ortodocşi”, a avut loc o întîlnire la care au participat alături de preotul Gavril Băban – inspectorul eparhial pentru catehizarea tineretului, preotul militar dr. Achim Daniel şi reprezentanţi ai Jandarmeriei din oraşul Târgu Lăpuş. Celor 50 de tineri participanţi le-au fost prezentate aspecte de interes referitoare la instituţia Jandarmeriei Române, avantajele urmării unei cariere militare în profesia de jandarm, teme privind prevenirea violenţei, cum să folosim şi să ne protejăm de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi, precum şi alte sfaturi utile necesare vîrstei lor.
O altă activitate de acest gen a avut loc miercuri, 19 august, în Staţiunea Izvoare, unde reprezentanţii Jandarmeriei Maramureş s-au întîlnit cu un grup format din peste 60 tineri, din municipiul Baia Mare, practicanţi ai sporturilor rugby şi volei, cărora le-au fost prezentate teme referitoare la rolul şi misiunile Jandarmeriei Române, avantajele urmării unei cariere militare în profesia de jandarm, li s-au prezentat teme privind prevenirea violenţei şi a delicvenţei juvenile. Subofiţerii din cadrul Postului Montan de Jandarmi Şuior – Mogoşa i-au instruit pe tineri cu privire la acordarea primului ajutor şi metodele de transportare a persoanei accidentate, dar şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie, pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte, diferite procedee şi tehnici de supravieţuire în mediul montan, precum şi orientarea în teren după indicii din natură, modul de semnalare a prezenţei animalelor periculoase şi reacţia acestora la contactul cu oamenii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.