Captură de peste 50.000 de pachete de ţigări la frontiera de nord

0
565

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 50.000 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 500.000 lei, iar doi suceveni, soţ şi soţie, sînt cercetaţi pentru săvîrşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.
• Luni, 24 august, în baza unor date deţinute la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, jud. Suceava, conform cărora la un imobil de pe raza localităţii Vicovu de Sus este depozitată o însemnată cantitate de ţigări,  lucrătorii poliţiei de frontieră au întreprins măsuri de monitorizare a persoanelor suspecte şi de documentare a activităţii infracţionale. Astfel, poliţiştii de frontieră au observat două persoane, un bărbat şi o femeie, care după ce au încărcat într-un autoturism Mitsubishi mai multe colete cu ţigări de contrabandă, au încercat să părăsească locul în cauză. Imediat, poliţiştii  au intervenit, oprind autoturismul la ieşirea din curtea imobilului. Poliţiştii de frontieră au procedat la identificarea celor două persoane, Costel C., în vîrstă de 38 de ani şi Lenuţa C., de 35 de ani, soţ şi soţie, care erau proprietarii imobilului. Totodată, în maşină au fost descoperite 12 colete cu ţigări, motiv pentru care poliţiştii au procedat la verificarea unor spaţii din curtea imo­bilului. În urma acţiunii, au mai fost descoperite în anexele din curte alte 70 de colete cu ţigări, în total fiind ridicate în vederea confiscării 82 de baxuri, care conţineau 40.950 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare totală de 409.500 de lei. Drept urmare, cei doi suceveni sînt cercetaţi pentru săvîrşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Rădăuţi, la final urmînd a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, autoturismul marca Mitsubishi, în care au fost descoperite o parte din ţigări, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
• Într-un alt caz, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit în apropierea frontierei de stat, ascunsă în vegetaţie, cantitatea de 10.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci. Ţigările, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Un Audi A6 căutat în Franţa, depistat în PTF Petea

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea – ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat şi indisponibilizat un autoturism marca Audi A6, în valoare de 11.000 lei, care figurează ca fiind furat din Franţa.
Luni, 24 august, în jurul orei 3.00, s-a prezentat în PTF Petea, jud. Satu Mare, cetăţeanul român Vasile S., în vîrstă de 35 de ani, domiciliat pe raza jud. Sălaj, conducînd un autoturism marca Audi A6. La control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care au constatat că autoturismul figura ca fiind furat din Franţa, alerta fiind introdusă de autorităţile din ţara respectivă în anul 2011.
Şoferul a declarat poliţiştilor de frontieră că nu ştia că maşina face obiectul unei infracţiuni.
Faţă de cele constatate, autoturismul, în valoare de 2.500 euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră pînă la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvîrşirea infracţiunii de tăinuire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.