HCM Baia Mare – U Alexandrion Cluj se joacă duminică, de la ora 16.30

0
406

HCM Baia Mare va întîlni pe U Alexandrion Cluj în prima etapă a sezonului 2015-2016 al Ligii Naţionale de handbal feminin. Partida este programată duminică, 30 august, începînd cu ora 16.30. Meciul va fi arbitrat de bucureştenii Mihai Pârvu şi Alin Stamatoiu, în timp ce delegat din partea Federaţiei Române de Handbal va fi Adrian Lupşa.
În prima etapă mai sînt programate partidele: HC Zalău – HCM Roman (vineri, 28 august, ora 18.00); HC Alba Sebeş – CSM Unirea Slobozia (sîmbătă, 29 august); Rapid USL Metrou Bucureşti – CSM Ploieşti (sîmbătă, 29 august, ora 10.30); HC Dunărea Brăila – SCM Craiova (sîmbătă, 29 august, ora 16.00); HCM Râmnicu Vâlcea – Corona 2010 Braşov (sîmbătă, 29 august, ora 17.45); Măgura Cisnădie – CSM Bucureşti (duminică, 30 august, ora 12.00).

10 meciuri de pregătire şi două jocuri-şcoală pentru HCM Baia Mare

În Bucureşti s-a terminat campania de pregătire estivală a noului sezon competiţional pentru HCM Baia Mare. În total, vicecampioana României a disputat 10 partide de pregătire şi două jocuri-şcoală (fără scor).
Doar titrata Györi Audi ETO şi robusta Rostov Don au reuşit să învingă HCM-ul în această vară în care băimărencele şi-au măsurat amical forţele cu patru campioane din Europa, inclusiv cu ZRK Buducnost – deţinătoarea Ligii Campionilor.
HCM Baia Mare a disputat primul amical al acestei veri la Zalău, în compania grupării antrenate de Gheorghe Tadici. Un joc-şcoală format din trei reprize a cîte 25 de minute fiecare. A urmat pentru vicecampioana României întîlnirea cu vicecampioana Ungariei, Györi Audi ETO. Victoria a fost a grupării lui Martin Ambros, cu scorul de 27-15. Băimărencele au întîlnit mai apoi Erd NK, medaliata cu bronz din campionatul Ungariei. Handbalistele lui Aurelian Roşca s-au impus cu 29-18.
Primul turneu din campania estivală de pregătire a sezonului 2015-2016 a fost Memorialul „Tomas Jakubco” din Michalovce, turneu ajuns la a 22-a ediţie. Trei meciuri, trei victorii şi cîştigarea trofeului – aceasta a fost povestea HCM-ului în Slovacia. Băimărencele au învins cu 32-30 pe Iuventa Michalovce (campioana Slovaciei), au trecut cu 28-27 de DVSC Debrecen (locul 7 în campionatul Ungariei) şi s-au impus cu 27-23 în compania celor de la Podravka Koprivnica (campioana Croaţiei). Pe lîngă locul 1, echipa din Baia Mare şi-a trecut în cont şi un premiu special, Adriana Nechita fiind aleasă Miss Turneu.
Au urmat meciurile de pregătire de pe propriul teren, un patrulater amical în cadrul căruia HCM a disputat două partide, cîştigîndu-le detaşat pe ambele: 33-17 cu SCM Craiova şi 37-18 cu HC Alba Sebeş. În sala polivalentă „Lascăr Pană” a evoluat cu acest prilej şi Iuventa Michalovce, care a disputat un joc-şcoală cu HCM Baia Mare. Turneul a fost cîştigat de echipa gazdă.
După victoria din Supercupă, 31-25 cu CSM Bucureşti, s-a sfîrşit campania de pregătire a noului sezon, o dată cu participarea la „Bucharest Trophy”. Cu 25-29 a pierdut HCM-ul întîlnirea cu campioana Rusiei, Rostov Don, pentru ca mai apoi să învingă cu 23-22 campioana Europei, ZRK Buducnost. În meciul pentru clasament, băimărencele au trecut de Corona Braşov cu 31-29, plasîndu-se pe locul 5 din şase echipe şi cîştigînd, prin Gabriela Perianu – cotată cel mai bun apărător – şi un premiu special.
În total (fără să ţinem cont de cele două jocuri-şcoală), HCM Baia Mare a disputat 10 partide de pregătire, în care a repurtat opt victorii, doar Györi Audi ETO şi Rostov Don reuşind să învingă vicecampioana României. În total, băimărencele au întîlnit în această campanie patru campioane (ale Slovaciei, Croaţiei, Rusiei şi Muntenegrului), o vicecampioană (a Ungariei) şi o medaliată cu bronz (în campionatul maghiar). HCM-ul a cîştigat în această vară Supercupa României – prima confruntare oficială a noului sezon, turneul de la Michalovce şi pe cel din Baia Mare şi a obţinut două premii speciale, prin Adriana Nechita şi Gabriela Perianu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.