A patra victorie la rînd

0
614

– HCM Baia Mare – CS Rapid USL Metrou Bucureşti 36-25 (16-13) –

HCM Baia Mare a învins cu 36-25 (16-13) echipa CS Rapid USL Metrou Bucureşti în jocul care a deschis a patra etapă din Liga Naţională, vicecampioana României rămînînd neînvinsă, pe locul 1 al clasamentului.
Şi dacă în partida anterioară Pineau a debutat pentru HCM într-un meci oficial, în disputa cu Rapid a fost rîndul lui Gjorgjijevska să revină în echipă după o accidentare. Confruntarea cu echipa din capitală a fost ultimul test pentru băimărence înaintea turneului de calificare în EHF Champions League, care are loc sîmbătă şi duminică în sala sporturilor „Lascăr Pană”.
Pînă la trei goluri se desprind gazdele în primele minute ale meciului (5-2, min. 7; 6-3, min. 8). De la scorul de 7-4, înregistrat în minutul 11, băimărencele primesc patru goluri consecutiv fără să înscrie vreunul, astfel încît hand­balistele de la Rapid trec în avantaj: 7-8 în minutul 15. A fost singura situaţie în care echipa din capitală a condus, speculînd cu răbdare inexactităţile din angrenajul băimărean. După opt minute fără gol pentru HCM, Jezic egalează la 8. Echilibrul, însă, se menţine, iar prima repriză se termină cu scorul de 16-13.
În debutul actului secund, echipa oaspete mai ţine ritmul cu HCM pentru circa cinci minute, reuşind chiar să se apropie la două goluri (16-14, min. 31; 17-15, min. 33; 18-16, min. 34). Din minutul 35, de la 19-17, vicecampioanele naţionale punctează de trei ori la rînd: 22-17 în minutul 39. Popa, specialista echipei din capitală în aruncările de la 7 m, întrerupe preţ de un gol şirul reuşitelor băimărencelor, după care urmează alte trei goluri la foc automat pentru HCM şi scorul devine 25-18 în minutul 42. Finalul de meci aparţine sportivelor lui Aurelian Roşca, care se desprind la maximum 11 goluri, o distanţă stabilită în premieră în minutul 59 (35-24) şi consfiinţită de scorul final al partidei, stabilit de căpitanul HCM-ului, Valentina Ardean Elisei: 36-25. • Sala sporturilor „Lascăr Pană”. Spectatori, aproximativ 600. • Au arbitrat: Dan Pavel şi Florin Horincar (Sălaj). Observator FRH: Rudolf Pankler (Cluj). • Aruncări de la 7 m: 2-8 (transformate 1-7, a ratat Abbingh, respectiv Popa). Minute de eliminare: 2-10. • HCM Baia Mare: Munteanu (9 intervenţii, a apărat o aruncare de la 7 m), Dumanska (6 intervenţii) – Abbingh 7, Jezic 6, Ardean Elisei 6 (1 din 7 m), Nechita 5, Geiger 4, Pineau 2, Szucs 1, Tănăsie 1, Oltean 1, Tătar 1, Perianu 1, Gjorgjijevska 1, Zamfirescu, Preda. Antrenor: Aurelian Roşca. Director tehnic: Ioan Băban. • CS Rapid USL Metrou Bucureşti: Arghir (6), Simion (5 intervenţii, a apărat un 7 m) – Popa 7 (7), Moroianu 4, Niculae 4, Doica 4, Trifan 2, Geană 2, Bodârlău 1, Chirigiu 1, Tufă, Gheorghe, Binescu, Zaremba. Antrenor: Vasile Mărgulescu.
„Partida cu Rapid a venit foarte repede după meciul de la Sebeş. A fost un joc incomod pentru noi, aveam nevoie de răbdare în apărare şi de multă concentrare în atac. Am tratat superficial multe aruncări”. (Aurelian Roşca, antrenor HCM Baia Mare)
„Nu am început prea bine partida, deşi asta ne-am dorit, să începem în forţă acest joc, ştiind că întîlnim o echipă bună. În repriza a doua ne-am îmbunătăţit jocul, mai ales în apărare. E greu, însă, să joci astfel de meciuri atunci cînd te gîndeşti ce meciuri importante te aşteaptă peste cîteva zile…” (Lois Abbingh, HCM Baia Mare)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.