PS Justin Sigheteanul – Cetăţean de Onoare al comunei Vadu Izei

0
486

– primarul Petru Vlaşin a primit Crucea Voivodală Maramureşeană pentru Laici –
Zi cu semnificaţii deosebite pentru credincioşii din comuna Vadu Izei, duminică, 18 octombrie a.c., când creştinii ortodocşi au avut onoare să le fie oaspete de seamă PS Dr. Justin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în biserica cu hramul Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României, „Pogorârea Duhului Sfânt”.  Cu această ocazie, PS Justin Sigheteanul a rostit o frumoasă predică cu învăţături desprinse  din pericopa evanghelică a zilei. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot diaconul George Krauciuc pe seama Parohiei Remecioara, Protopopiatul Chioar, iar tânărul teolog Vasile Brendea a fost hirotonit diacon.
PS Justin Sigheteanul a conferit Crucea Voivodală Maramureşeană primarului Petru Vlaşin pentru contribuţia deosebită adusă la construirea bisericii cu hramurile „Sfântul Apostol Andrei” şi „Pogorârea Duhului Sfânt” din Parohia Vadu Izei, Protopopiatul Sighet, situată în centrul localităţii.
La rândul său, primarul a înmânat PS Justin Sigheteanul titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Vadu Izei, conferit prin hotărâre a Consiliului Local, pentru legătura duhovnicească permanentă pe care o păstrează cu locuitorii comunei Vadu Izei şi pentru ceea ce face pentru creşterea prestigiului acestei comune.
La marea sărbătoare a prezenţei PS Justin în satul lor, vădenii au venit îmbrăcaţi în frumoasele lor costume populare, deoarece prezenţa Episcopului într-o parohie se transformă într-un eveniment de referinţă pentru toţi creştinii localităţii.
La marea sărbătoare a fost prezent şi prefectul Anton Rohian.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.