Cantină socială şi restaurant social

0
470

De ceva vreme, cantina socială din Sighetu Marmaţiei se află în plină reabilitare şi recompartimentare a spaţiilor. Hrana pentru cei 90 de beneficiari a fost preparată în condiţii mai grele doar în două zile, când bucătăria a fost închisă, abonaţii primind hrană rece. De altfel, ei primesc hrană rece în zilele de sâmbătă şi duminică. Iar de luni până vineri inclusiv, primesc mâncare caldă, pe care o duc acasă. Ei preferă să ducă acasă mâncarea, cu sufertaşul, întrucât provin din familii numeroase, iar dintr-o porţie cu 3 feluri de mâncare se pot înfrupta mai multe guri.
Când totul va fi gata, în această clădire va funcţiona şi un restaurant social şi un punct de lucru pentru persoanele cu dizabilităţi. Clienţii care vor alege să frecventeze restaurantul so­cial vor ajuta indirect persoanele defavorizate, prin procentul dirijat spre acestea, din sumele încasate pe consumaţie.
Acest proiect sprijină comunitatea sigheteană şi valorifică potenţialul celor cu dizabilităţi de a presta anumite servicii pe piaţa muncii – spune Geta Delescu, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială de pe lângă Primăria Sighet, care administrează cantina socială şi o va administra în continuare. Restaurantul social va fi coordonat de ASSOC Baia Mare şi va funcţiona separat de cantina socială. Când se va inaugura? Când va fi gata!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.