Scandalul Volkswagen se extinde şi la motoarele pe benzină

0
362

• 98.000 de automobile sînt afectate •

Printre cele 800.000 de vehicule Volkswagen, care depăşesc nivelul emisiilor de CO2, aproximativ 98.000 au mo­tor pe benzină, a declarat ministrul german al Transporturilor, Alexan­der Dobrindt.
În această săptămînă, Grupul Volkswagen a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil şi nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de maşini, mărcile VW, Seat, Skoda şi Audi, vîndute în Europa şi că a găsit indicii privind modificarea nivelului emisiilor şi la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzînd un scandal care, pînă acum, se concentra pe motoarele diesel.
Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face deja obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vîndute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.
Portofoliul grupului Volks­wagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.