Străzile Oborului şi Electrolizei au fost modernizate

0
715

La finalul lunii vor fi inaugurate două investiţii aşteptate de băimăreni, în special de către şoferi. Este vorba despre străzile Oborului şi Electrolizei, care au fost reabilitate din temelii, după ce şoferii au fost nevoiţi ani la rând să facă slalom printre gropi. Primarul Cătălin Cherecheş, alături de responsabilii de proiect au verificat luni, 9 noiembrie, stadiul lucrărilor. Aceştia se declară mulţumiţi de lucrările realizate în zonă, singura nemulţumire fiind legată de faptul că nu s-a reuşit, odată cu demararea proiectelor, şi introducerea în subteran a reţelelor de telecomunicaţii şi cabluri. Primarul Cătălin Cherecheş spune că acest lucru va fi realizat cât de curând, astfel încât noua infrastructură să nu fie afectată. Pe ambele străzi a fost modernizată partea de carosabil, dar şi partea pietonală, respectiv zonele de parcare.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Toate proiectele au fost gândite pentru a face o legătură majoră de ocolire a oraşului, respectiv Oborului, Mihai Eminescu, Dumbravei şi strada Europa. Strada Europa şi strada Dumbravei aparţin CNADNR şi am insistat şi au fost asfaltate în acest an, respectiv anul trecut. Acum, noi finalizăm strada Oborului şi strada Electrolizei. Punctual, pe strada Electrolizei s-au făcut lucrări majore cu privire la circulaţie, la circulaţia pietonilor, la circulaţia bicicliştilor, zone de parcare, zone de acces în perimetrele industriale sau de servicii din această zonă. Nu trebuie să uităm că este zona industrială veche a oraşului şi trebuie să o tratăm din perspectiva circulaţiei, gândindu-ne şi la viitor, pentru că noi sperăm, chiar şi prin aceste proiecte, să impulsionăm dezvoltarea acestei zone, să putem să dăm curaj celor care au imobile industriale în această zonă ori să le vândă celor care cu adevărat vor să investească şi să creeze locuri de muncă ori să-i impulsionăm pe ei să le dezvolte. Rugămintea mea a fost să luăm legătura cu fiecare proprietar în parte şi să putem să îi determinăm să-şi facă micile lucrări de amenajare. Micile lucrări de amenjare însemnând gardul, curtea, modul în care arată platformele lor’’.
Cele două străzi, Electrolizei şi Oborului, vor fi finalizate în cel târziu două săptămâni, urmând ca recepţia acestora să fie făcută la finalul acestei luni. Odată finalizate, cei care locuiesc în zonă, dar şi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe cele două străzi, vor trebui să fie atenţi la curăţenie. Aceştia vor fi amendaţi dacă pe proprietatea lor vor fi depozitate mizerii sau deşeuri.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: ,,Am toată satisfacţia că s-au făcut modificări la proiect astfel încât să se poată planta şi copaci. Să nu fie doar un simplu drum asfaltat, ci să fie un drum care să aibă o anumită estetică, să aibă şi o anumită funcţionalitate şi pentru pietoni, şi pentru biciclişti, şi pentru cei care vor să îşi parcheze maşinile. Este o stradă care se dezvoltă şi unde diverse tipuri de societăţi îşi dezvoltă activitatea. Este şi strada pe care am construit o nouă piaţă şi consider că prin faptul că dăm o valoare importantă reabilitării infrastructurii, impulsionăm şi dezvoltarea economică. Ştim foarte bine că primăria şi primarul nu fac fabrici şi uzine, dar primăria şi primarul trebuie să conceapă proiecte de infrastructură în anumite zone, ca să poată dinamiza şi impulsiona societăţile comerciale care pot să vină şi să investească. Şi din acest punct de vedere, străzile Oborului, Electrolizei, Dumbravei, strada Europa vor fi cele care, reabilitate fiind, vor impulsiona şi dezvoltarea economică’’.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.