Pompierii desfăşoară controale şi activităţi preventive

0
330

– 8 obiective verificate, 25 de deficienţe, 5 avertismente şi 5 amenzi însumînd 15.000 lei –  
În perioada 5-8 noiembrie, pompierii maramureşeni au efectuat o serie de activităţi preventive la cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/spectacol din judeţ, fiind angrenaţi 13 reprezentanţi ai ISU şi 5 ai altor autorităţi cu atribuţii de control.
Prin aceste activităţi au fost verificate 8 obiective, la care au fost constatate 25 de deficienţe, dintre care 8 au fost înlăturate pe timpul controalelor. În urma acţiunilor de control preventive au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, constînd în 5 avertismente, respectiv 5 amenzi, în cuantum de 15.000 lei.
Principalele nereguli identificate în teren au constat în: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, deficienţe privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, avînd caracter tehnic, indicate în obiectiv.
Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 5 acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

Incendiu la trenul Bucureşti Nord – Satu Mare în apropiere de Baia Mare

– călătorii au fost evacuaţi în siguranţă –

Ieri dimineaţă, la ora 10.20, în trenul rapid, care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Baia Mare – Satu Mare, înainte de intrarea în Baia Mare, s-a produs o degajare de fum la locomotivă. Primii care au intervenit pentru evacuarea călătorilor din tren au fost jandarmii şi poliţiştii locali, care desfăşurau o acţiune de control în zona haldei de pirită. Ulterior, au sosit pompierii, un echipaj SMURD şi unul al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
Nu s-au înregistrat victime deoarece incendiul a fost minor, la locomotivă, fără pericol de explozie, şi care a fost lichidat în scurt timp.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.