Într-o săptămînă, jandarmii au executat peste 280 de misiuni specifice

0
437

În intervalul 7-13 decembrie, 487 de jandarmi au acţionat la nivelul judeţului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, însumând peste 280 de misiuni specifice conform competenţelor, din care: 3 pentru asigurarea ordinii publice la manifestări cultural-artistice şi sportive, 20 în cooperare/colaborare cu alte instituţii, 2 de restabilire a ordinii publice şi salvare, 46 de mandate de aducere şi 210 misiuni de menţinere specifice în sistem integrat şi independent pe raza localităţilor urbane şi rurale.
Ca urmare a vremii favorabile sporturilor de iarnă, jandarmii montani şi-au intensificat activităţile în zona staţiunilor montane, cu precădere în zona pârtiilor de schi practicabile. Astfel, în săptămâna precedentă s-au executat 36 de patrulări specifice în staţiunile montane, având ca obiectiv principal asigurarea climatului de ordine şi siguranţă a turiştilor, dar şi îndrumarea acestora privind prevenirea faptelor antisociale.
Jandarmii maramureşeni au intervenit în diverse situaţii pentru aplanarea stărilor conflictuale şi asigurarea climatului de normalitate, fiind aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale. Pe timpul patrulărilor, având în vedere neregulile depistate, efectivele de jandarmi au constatat în sistemul integrat de ordine publică o faptă penală săvârşită de un autor, pentru care s-au întocmit actele premergătoare, fiind predate organelor de cercetare penală competente.
Dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică, cu o medie zilnică de 70 de jandarmi.
Cu ocazia activităţilor de patrulare în mediul urban, jandarmii au constatat 56 de fapte contravenţionale, dintre care 40 pentru tulburarea liniştii publice, scandaluri, refuz de legitimare, consum de alcool în spaţii publice, prostituţie, adresare de expresii şi cuvinte jignitoare şi 15 pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar. Totodată, jandarmii din dispozitivele de asigurare a ordinii interioare la sălile instanţelor de judecată au constatat şi sancţionat contravenţional 6 abateri de la normele legale (folosirea telefoanelor mobile în sălile de judecată, tulburarea ordinii publice a şedinţei instanţei dar şi nerespectarea normelor de acces în instituţie.
În mediul rural au fost sesizate 17 fapte contravenţionale, dintre care 8 pentru provocare de scandaluri, tulburări ale liniştii publice, refuz de legitimare, consum de alcool în locuri publice, una pentru ridicare de resturi de exploatare forestieră, 5 pentru comerţ ilicit şi neafişare de preţuri la produse şi 3 pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.
Pe timpul executării misiunilor specifice, au fost legitimate 70 de persoane, 2 dintre acestea fiind conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.