Sindicaliştii din asistenţa socială vor picheta Prefectura

0
479

Asistenţii persoanelor cu handicap şi asistenţii sociali de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş (DGASPC) se pregătesc să picheteze Prefectura Maramureş. Oamenii sunt indignaţi din cauza Hotărârii de Guvern în proiect care prevede că orele efectuate în week-end şi în zilele de sărbători legale să nu mai fie plătite. În plus, asistenţii persoanelor cu dizabilităţi vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că în unele primării nu se aplică majorarea salarială de 25%, din cauza fondurilor insuficiente.

Un proiect de HG aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului Mun­cii îi scoate în stradă pe angajaţii DGASPC Maramureş. Ei sunt revoltaţi, din cauză că ar urma să rămână fără bani în plus la salariu pentru orele suplimentare prestate. Des­pre acordarea de timp liber care să compenseze zilele în care au lucrat peste program nici nu poate fi vorba, având în vedere numărul redus de personal. Dacă va fi aprobată, acea Hotărâre de Guvern îşi va face simţite efectele în instituţiile unde se lucrează sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale, ceea ce îi va dezavantaja financiar pe salariaţi.
Supărarea este una mare şi în rândul asistenţilor persoanelor cu handicap, care nu beneficiază de creşterea salarială de 25%, din cauză că primăriile din judeţ nu fac faţă acestei măsuri, având în vedere bugetul restrâns pe care îl deţin. „Multor primării le este greu să mărească salariile cu 25%, pentru asistenţii sociali din primării. Aici se încadrează şi asistenţii personali. Eu ştiu că acest procent de mărire atrage şi invidii în cadrul primăriilor, adică salariaţii din cadrul primăriilor, alţii decât cei din asistenţă socială, beneficiază de o mărire salarială de doar 10%, dar nu noi am făcut această diferenţă, ci Guvernul! Vrem să atragem atenţia primăriilor că trebuie să între în legalitate. Vom face acţiuni în instanţă, acolo unde primăriile se fac că nu înţeleg legea”, a precizat Florin Hossu.
Pentru a-şi exprima nemulţumirile, asistenţii sociali şi îngrijitorii pesoanelor cu dizabilităţi au decis ca joi, 14 ianuarie, între orele 11 şi 12, să participe la o pichetare a Prefecturii Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.