Catedrala Episcopală acordă trei burse anuale pentru elevi

0
1205

Trei elevi de gimnaziu din Baia Mare beneficiază, în anul şcolar 2015 – 2016, de trei burse, a câte un milion lei vechi, lunar, acordate de Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare. Alocarea burselor a fost posibilă prin intermediul unui sponsor generos, care asigură asemenea burse şi în alte oraşe din ţară, unde are puncte de desfacere.
Acţiunea de sponsorizare este un proiect social – filantropic, la nivel naţional, al S.C. Benvenuti S.R.L., în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română, care, la nivel eparhial, beneficiază de binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, pentru a se derula prin intermediul Catedralei Episcopale.
În ultima zi a anului trecut, reprezentantul S.C. Benvenuti S.R.L., dl Ioan Ghira din Baia Mare, după ce, în prealabil, a semnat un contract de sponsorizare, a fost prezent la întâlnirea de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, unde reprezentanţii acestui loc de închinare au înmânat copiilor şi însoţitorilor acestora plicurile cu banii alocaţi. Sumele date azi au fost pentru primele patru luni din acest an şcolar, urmând ca pentru următoarele 6 luni, sumele să fie distribuite ulterior, conform contractului de sponsorizare.
Alături de reprezentanţii Catedralei Episcopale: Arhid. Nifon Motogna – administrator, şi Arhim. Casian Filip – eclesiarh, pr. Gavril Vasile Băban – inspector eparhial şi slujitor al Catedralei, a ţinut legătura cu profesori de la şcolile din municipiu, pentru a identifica cei trei elevi care să se încadreze în „Programul de Burse Benvenuti 2015 – 2016”. Un rol important a avut Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Fe­mei” de pe lângă Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, care a ajutat la întocmirea anchetelor sociale pentru alegerea celor trei elevi, conform criteriilor sponsorului, coroborate cu programele educaţionale prin protocolul „Şcoală – Biserică”, componentă definitorie în desfăşurarea activităţilor social-filantropice.
Cei trei fericiţi beneficiari sunt:
Raul, elev în clasa a VI-a la o şcoală din Baia Mare. Mama a decedat în urmă cu doi ani. Tatăl său este plecat la lucru în străinătate, iar copilul locuieşte la bunici şi este întreţinut din pensia mică a bunicului.
Alexandra este elevă în clasa a V-a, la o şcoală de le periferia municipiului Baia Mare. Tatăl său lucrează temporar (zilier) şi câştigă foarte puţin, nefiind angajat. Mama este casnică şi are o afecţiune gravă a inimii. Sursele stabile de venit al familiei sunt cele trei alocaţii ale copiilor, de 252 lei, total. Copiii locuiesc cu ambii părinţi într-o singură garsonieră.
Violeta este în clasa a VII-a la un liceu vocaţional din Baia Mare. Are rezultate foarte bune la învăţătură. Mai are două surori în ultimul an de liceu. Tatăl este pensionar de boală, gradul I, cu o pensie destul de mică. Mama lucrează la o firmă din Baia Mare, cu salariu minim, şi a fost ope­rată de cancer.
Bursierii, pe lângă sumele de bani, au primit cadouri din partea Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” Baia Mare şi din partea sponsorului.
Copiii, părinţii şi întreţinătorii acestora aduc sincere mulţumiri patronului firmei S.C. Benvenuti S.R.L., dl Dan Pav, care fericeşte astfel mai multe zeci de copii din întreaga ţară, cât şi Catedralei Episcopale, Aso­ciaţiei Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Fe­mei”, care i-au descoperit şi care îi ajută în fiecare lună cu câte ceva.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.