“Balul Inimilor” a reunit oameni de bine din Baia Mare, decişi să ajute Centrul de Transfuzie Sanguină

0
1107

“Balul Inimilor”, eveniment caritabil aflat la a doua ediţie, s-a desfăşurat sâmbătă, la Casa Crişan din Baia Mare, la iniţiativa tine­rilor din Rotaract TEAM Baia Mare, care şi în acest fel s-au gândit să strângă fonduri pentru o cauză nobilă.
Invitaţii, decişi să facă bine şi să ajute Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare, au avut parte de o seară plină de eleganţă în care s-a atras atenţia asupra unei probleme alarmante: criza de sânge din spitale.
“Bolnavii de leucemie îşi petrec foarte mult timp în spital, iar sângele este singura lor şansă. Să nu uităm că aceşti pacienţi nu sunt singurii afectaţi, ei au familii, au soţi, copii, părinţi şi din cauza spitalizării îndelungate îşi pierd locurile de muncă, pentru că în România nu există legis­laţie. Pe lângă tratamentele lungi şi dureroase, apar şi problemele financiare. Pentru aceşti bolnavi, sângele este extrem de important”, a declarat dr. Cristina Truică, medic primar hematolog, prezentă la “Balul Inimilor”.
37Nu doar medicul hematolog, ci şi directorul Spitalului Judeţean Baia Mare, Sorina Pintea, a apreciat iniţiativa membrilor Rotaract TEAM Baia Mare, care de trei ani la rând şi-au stabilit ca scop să convingă cât mai multă lume despre importanţa donării.
Invitaţii prezenţi i-au felicitat pe participanţii la campania “Donează sânge, salvează vieţi”, care a avut loc săptămâna trecută la Centrul de Transfuzie Baia Mare. Cu această ocazie, tineri din PNL Baia Mare au donat sânge, după ce preşedintele organizaţiei, avocatul Cristian Niculescu Ţâgârlaş, a decis să răspundă apelului Rotaract TEAM Baia Mare. După această colaborare, o altă acţiune programată va fi organizarea unei drumeţii montane în împrejurimile municipiului Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş dorind ca aceasta să aibă şi scop de ecologizare.
Fondurile colectate de la invitaţi vor fi direcţionate spre Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş, unde se va moderniza mobilierul aflat în sala de aşteptare. (A.F.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.