A doua înfrîngere cu acelaşi scor

0
582

CS Real Craiova – AS Independenţa Baia Mare 3-2 (2-1)

“Domniţele rîului” au abordat ultima etapă a sezonului regulat, în deplasarea de la Craiova, cu încredere şi speranţa unui joc cît mai consistent în vederea atingerii obiectivului, de supravieţuire în primul eşalon. După egalul pierdut la “mustaţă” pe teren propriu în confruntarea cu ieşencele de la Navobi, şi la ieşirea de pe arena din comuna Mischii, unde s-a disputat partida cu oltencele, „zeiţa Fortuna” a ocolit din nou formaţia băimăreană. Desigur, norocul îl mai obţii şi prin eforturi proprii, dar uneori poate fi modelat de o brigadă de arbitri. Nu vom afirma că rezultatul a fost viciat, dar după trei faze discutabile în careul gazdelor, 2 goluri anulate şi un 11 m neacordat, puse în balanţă cu un 11 m discutabil acordat în careul oaspetelor, putem vorbi de semne de întrebare. Real a început mult mai bine şi a înscris rapid primul gol. Mai apoi, la 2-0, planurile pentru accederea în play-off erau realizate. A venit golul Darianei Indrei (jucătoarea împrumutată de la Olimpia Cluj) şi băimărencele revin în joc. 2-1 la pauză şi odată trecuţi în mitanul secund, oaspetele, mai bine organizate, vor conduce ostilităţile în teren. Cu toate că oltencele fac 3-1 din 11 m, după o minge sărită din teren în mîna junioarei Lorena Varga (născută 2001), care, de altfel, a făcut un joc foarte bun, „domniţele” se vor apropia din nou la un gol, după reuşita aceleaşi Dariana Indrei (la al 5-lea gol de cînd a venit la Baia Mare!). AS Independenţa Baia Mare acuză maniera de arbitraj a brigăzii craiovene pentru un gol perfect valabil anulat pentru offsaid. Un moment în care a fost clar pentru toţi cei prezenţi că centralul a fluierat nejustificat, acoperindu-se de semnalizarea eronată a asistentului, care nu a vrut să vadă lîngă portar, pe linia porţii, şi prezenţa unui fundaş. Mai mult, în ultimile minute de joc nu a ezitat să prezinte cartonaşul roşu, direct, fundaşului dreapta Raluca Pteanc, care a comis un fault la 35 de m de poartă, dar mult în lateral, la o incursiune rapidă a echipei craiovene, într-un moment în care se juca pe contre. Nici la acest joc Baia Mare nu a prezentat cel mai bun 11, lipsind: Szoke-Nagy Krisztina, Andreea Pop, Diana Pop, Amalia Hohman, reţinute de şcoală pentru competiţia ONSŞ – fotbal faza zonală şi Diana Grecu – accidentată. Antrenoarea Irina Codrea a suplinit absenţele cu junioarele Lorena Varga şi Daiana Burde, ambele născute 2001, care nu au înşelat aşteptările, evoluînd cu multă dezinvoltură. • AS Independenţa Baia Mare: Mateşan – Pteanc,  Florica Codrea (căp.), Zsiga, David – Alexandra Marian, Desmerean, Cr. Câmpan, Buftea (min. 20 L. Varga) – Indrei, Fedor (min. 70 Burde). Rezerve neutilizate: Mariş şi Şerban. Antrenoare: Irina Codrea.
Urmează confruntările din play-off şi play-out pentru fotbalul feminin. Formatul fazelor de play-off şi play-out este următorul: • Play-Off: 1. Olimpia Cluj-Napoca – 20 pct; 2. ASA Târgu Mureş – 19 pct; 3. Navobi Iaşi – 11 pct; 4. Vasas Femina Odorhei – 11 pct. • Play-Out: 1. Real Craiova – 10 pct; 2. Fair Play Bucureşti – 8 pct; 3. Independenţa Baia Mare – 5 pct; 4. Heniu Prundu Bârgăului – 2 pct.
Programul etapei 1 (duminică, 17 aprilie) • Play-Off: Olimpia Cluj-Napoca – Vasas Femina Odorhei; ASA Târgu Mureş – Navobi Iaşi • Play-Out: Real Craiova – Heniu Prundu Bârgăului; Fair Play Bucureşti – AS Independenţa Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.