Judeţul Maramureş îşi îndeplineşte sarcinile privind organizarea alegerilor locale conform calendarului electoral

0
352

Joi, 5 mai, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, s-a desfăşurat videoconferinţa ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, cu prefecţii judeţelor şi prefectul municipiului Bucureşti, având ca temă organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2016. La această activitate au fost prezenţi şi membrii Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale. La Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş au participat prefectul Sebastian Mihai Lupuţ, subprefectul Alexandru Bondrea, membrii comisiei tehnice judeţene pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale, precum şi reprezentanţi ai mass-media.
Videoconferinţa s-a desfăşurat în preziua începerii campaniei electorale. Ca element de noutate al acestui proces electoral a fost menţionat sistemul informatic realizat de Autoritatea Electorală Permanentă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, extrem de util pentru semnalarea în timp real a intenţiilor de vot multiplu. Se vor efectua trei testări ale sistemului, în condiţii cât mai apropiate de condiţiile de desfăşurare a alegerilor. Prima testare va avea loc în data de 22 mai. Vor exista, la nivel naţional, 18.616 secţii de votare. Toate secţiile de votare din România vor fi dotate cu mijloace electronice. Se va vota doar în localitatea de domiciliu sau de reşedinţă. Bugetul alocat organizării şi desfăşurării alegerilor, la nivel naţional, este de 350.663.000 lei. Se vor confecţiona peste 93.000 de ştampile cu menţiunea VOTAT. A fost deja elaborat Planul general de măsuri privind asigurarea şi menţinerea ordini publice în perioada alegerilor. A fost elaborat, de asemenea, Ghidul legislativ privind alegerile locale. Aproximativ 50.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi angrenaţi în procesele de menţinere a ordinii şi liniştii publice.
În finalul videoconferinţei, prefecţii din toate judeţele au raportat stadiul la care se găsesc în privinţa pregătirii alegerilor locale din data de 5 iunie 2016. Prefectul de Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, a precizat că astăzi s-a comunicat necesarul de hârtie pentru tipărirea buletinelor de vot, care va fi asigurat din rezerva naţională, şi tot astăzi se va semna contractul pentru tipărirea buletinelor de vot. Toate celelalte activităţi se desfăşoară conform calendarului aprobat prin Hotărârea nr. 52/2016, a mai spus prefectul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.