FC Municipal continuă, ori nu?

0
651

Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun iubitorii de fotbal din Baia Mare, dacă FC Municipal va mai continua sezonul viitor în liga secundă sau, poate, în alt eşalon.
Iar şansele ca echipa lui Dorin Toma să meargă mai departe sînt aproape nule, în condiţiile în care gruparea de sub „Dealul Florilor” nu s-a reunit, iar jucătorii, marea majoritate, şi-au găsit sau îşi caută noi angajamente. Primul plecat, pe care FC Municipal a încasat 10.000 euro, este Silviu Balaure, transferat tocmai de campioana Astra Giurgiu. Cosmin Sîrbu, un alt jucător important pentru băimăreni în sezonul precedent, se află în curtea Rapidului, dar încă nu a semnat cu nou promovata. Sergiu Oltean şi Claudiu Codoban îşi caută echipe în campionatul maghiar, Codoban semnînd, se pare, cu o grupare de liga a doua. Florin Ilie şi Cristian Daminuţă au ales să evolueze, cel puţin sezonul viitor, în liga secundă din Israel. Bogdan Străuţ, timişorean de origine, a început pregătirile cu echipa suporterilor de pe Bega, promovată în liga secundă. Paul Păcurar, un jucător esenţial al mijlocul terenului în sezonul precedent, va merge, mai mult ca sigur, la Luceafărul Oradea. De serviciile portarului Octavian Ormenişan este interesată fosta grupare de Liga 1 Politehnica Timişoara, dar acesta are anumite discuţii şi cu echipe din primul eşalon. Alin Ignea se află în tratative cu mai multe formaţii – Luceafărul Oradea, UTA Bătrâna Doamnă sau Politehnica Timişoara. Florin Aniţoiu a mers în cantonament cu Politehnica Iaşi, unde se află în probe. Sergiu Jurj a revenit la formaţia de care aparţine, CSU Craiova, cu care a şi plecat în stagiul de pregătire. Dănuţ Munteanu, împrumutat pentru două sezoane de FC Botoşani, în care a evoluat doar un an la FC Municipal, s-a reîntors la gruparea antrenată de Leo Grozavu. Vasile Pop, Ciprian Vasilache, Emil Dică, Valer Giurgiu, Ciprian Duruş, Alin Bota, Mihai Deac, Răzvan Lupu, Sorin Buşu, Adrian Codin, Adrian Şter şi Iuliu Roşiianu sînt jucători care, momentan, îşi caută echipe, sau, probabil, unii dintre ei se gîndesc să renunţe la cariera de fotbalist.
Liga a doua se anunţă, în sezonul care urmează, una dificilă, avînd în vedere că va fi o singură serie, de 22 de echipe, dar sîntem convinşi că unele dintre ele vor renunţa din cauza dificultăţilor financiare cu care se confruntă. În cazul în care unele formaţii ce au drept de participare nu se vor înscrie în noua ediţie de campionat, există posibilitatea ca FRF să invite cîteva formaţii din cele care au retrogradat la finele stagiunii trecute. FC Municipal Baia Mare este una, din păcate, dintre formaţiile care-şi va înceta activitatea, neexistînd resursele financiare necesare pentru continuarea proiectului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.