Cercetaţi pentru încheierea de poliţe auto de asigurare obligatorie false

0
605

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Maramureş, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 4 percheziţii la firme de brokeraj în asigurări şi la domiciliile unor persoane bănuite de fraudă informatică, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals informatic.
De asemenea, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la audieri şi dispunerea măsurilor legale. Faţă de unul dintre bănuiţi s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore iar pentru altul măsura controlului judiciar.
În fapt, începând cu anul 2014, cei în cauză, în calitate de agenţi de asigurări, ar fi încheiat în fals poliţe de asigurare obligatorie auto iar pentru a ascunde activităţile ilicite, aceştia ar fi introdus date informatice false în aplicaţiile electronice ale brokerilor de asigurări şi în baza de date care conţine informaţii despre asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României. Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.