Controale veterinare

0
360
Probe de carne de porc pentru trichinoscop

În luna iunie 2016, inspectorii veterinari (inclusiv din Maramureş) au prelevat şi analizat un număr de 167 de probe: telemea oaie, caşcaval, lapte crud de vacă, brînză telemea de vacă, sanitaţie carcasă de ovine, pastă de mici, caşcaval, carne tocată, pulpă de vită, gulaş de vită, caş, sanitaţie carcasă de bovină, pulpă de oaie, hamburger vită, cîrnaţi vită, antricot de mînzat fără os, frigărui de berbecuţ, din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Nu a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la probele analizate.
În aceeaşi perioadă, au fost verificate 205 exploataţii comerciale de pui de carne, 12 exploataţii comerciale de curcani, 52 de unităţi de abatorizare a păsărilor şi de tranşare a cărnii de pasăre, 55 de unităţi pentru producerea cărnii tocate, a cărnii preparate şi a cărnii de pasăre separată mecanic, precum şi 13 centre de sacrificare a păsărilor la nivelul exploataţiilor. Au fost date 23 de sancţiuni contravenţionale, de 77.920 de lei, şi au fost acordate 23 de avertismente pentru deficienţele minore, pentru care au fost stabilite termene de remediere. Au fost emise 4 Ordonanţe de suspendare temporară a ac­tivităţii (OSA). Deficienţe: • nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de temperatură în sălile de tranşare a cărnii de pasăre; • nerespectarea frecvenţei de recoltare a probelor în scopul determinării conţinutului de apă în carcasele de pasăre; • nerespectarea normelor sanitare veterinare privind igiena şi întreţinerea spaţiilor şi a echipamentelor de lucru în unele unităţi; • nerecoltarea de probe de sanitaţie, în vederea verificării eficienţei dezinfecţiei, în halele din anumite exploataţii comerciale de pui de carne şi de curcani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.