Orientare. 18 medalii pentru Ştiinţa Electro Sistem la Festivalul Orientării

0
332

În organizarea CS Mădăras, în perioada 1-3 iulie, în localitatea Sânnicolau Mare din judeţul Bihor, s-a desfăşurat Festivalul Orien­tării, competiţie la care au luat parte orientarişti din România, Ungaria şi Ucraina. Au fost 3 zile de concurs foarte frumoase, pe hărţi nu foarte grele din punct de vedere tehnic şi cu centrul de concurs la ştrandul termal din localitate. Un mic impediment a fost căldura mare din primele două zile, însă nu a influenţat foarte mult desfăşurarea concursului.
Sportivii de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare s-au prezentat la această competiţie cu gîndul de a se bucura în primul rînd de acest festival, dar şi de a face un concurs bun înaintea intrării într-o vacanţă „activă”, deoarece următoarele competiţii oficiale vor fi abia la începutul lunii septembrie.
Prima zi a constat într-o etapă de sprint, concursul desfăşurîndu-se în împrejurimile lacului Olosig. Aici, organizatorii au pregătit 4 trasee – A, B, C şi D – fiecare concurent putînd să-şi aleagă tipul traseului. Această interesantă opţiune de trasare a dat posibilitatea concurenţilor să-şi măsoare forţele cu alţi competitori din alte categorii de vîrstă. Sportivii de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare au urcat pe podium prin: • Traseul A: Sebestyen Istvan – locul I; Traseul B: Roxana Culcean – locul I, Dora Rus – locul II; Traseul C: Lucia Pop – locul I; Traseul D: David Hreniuc – locul II; Andreea Manu – locul I, Reebeca Ciocian – locul III.
În a doua zi s-a alergat pe categorii de vîrstă, etapă ce a constat într-o etapă de lungă distanţă. Aici au performat următorii: • Locuri I: David Hreniuc la M12, Andrei Hreniuc la M14, Andreea Manu la F12, Roxana Culcean la F14; Locuri II: Alexandra Roman la F14, Denisa Ghiţ la F16, Dora Rus la F18; Loc III: Adrian Iacob la M14.
Ultima zi, de altfel şi cea mai spectaculoasă, a constat într-o probă de ştafetă 2×2, unde 2 concurenţi au parcurs succesiv cîte 2 trasee. La fel ca în prima zi, concurenţii au fost împărţiţi în 4 categorii, la alegere. Aici foarte bine s-au prezentat ştafetele: Alex Hreniuc cu Sebestyen Istvan – locul I pe traseul A; Cătălin Vădean cu Alexandru Cătană – locul 2 pe traseul B; Luca Strâmbu cu David Hreniuc – locul III pe traseul D; Roxana Culcean cu Sergiu Mate – locul IV pe traseul A. Copiii pînă la 10 ani au avut trasee diferite faţă de cei mari, unde Kotai Alexandro, Laurenţiu Biro şi Sebestyen Carla au obţinut rezultate foarte bune.
Pentru sportivii clubului urmează o scurtă perioadă de vacanţă, după care se vor pregăti pentru importantele competiţii din aceas­tă toamnă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.