Luna Crucii Roşii în Maramureş

0
549

Voluntarii de Cruce Roşie, filiala Maramureş au participat, în această lună,  la o tabără de instruire la Mogoşa. Directorul C.R., ec. Dana Pop ne informează că 20 de voluntari şi-au instalat 3 corturi unde s-au desfăşurat cursurile de prim ajutor.
Pentru că se apropie Festivalul Castanelor, 30 de voluntari se pregătesc să acorde primul ajutor persoanelor participante la eveniment. Aceştia îşi vor amplasa  corturi lângă Casa Tineretului, în Parcul Regina Maria şi centrul vechi al municipiului, unde vor acorda primul ajutor, se va măsura glicemia, tensiunea arterială. Pe lângă toate acestea, echipaje de voluntari vor patrula prin zonele aglomerate, pentru acordarea primului ajutor, în caz de nevoie.
Directorul filialei Maramureş de Cruce Roşie ne mai informează că voluntarii de Cruce Roşie au fost solicitaţi de către Direcţia Silvică pentru organizarea de cursuri de supravieţuire pe Vaser. Cursurile vor începe în data de 6 octombrie 2016.
Crucea Roşie Română a sărbătorit Ziua Mondială
de Prim Ajutor
Crucea Roşie Română a marcat Ziua Mondială de Prim Ajutor, având ca temă “Primul Ajutor pentru copii şi primul ajutor dat de copii”- scrie paginamedicala.ro.
În fiecare an, în toată lumea, aproape 1 milion de copii mor din cauza accidentelor. Alte zeci de milioane necesită îngrijiri spitaliceşti pentru accidente non-mortale. Mulţi rămân cu dizabilităţi permanente sau leziuni ale creierului. Luarea unor măsuri adecvate imediate şi aplicarea tehnicilor corespunzătoare de prim ajutor, pot reduce numărul deceselor.
Copiii pot fi instruiţi în acordarea primului ajutor, care le va permite să reacţioneze în mod eficient în situaţii de urgenţă şi să ofere asistenţă colegilor şi familiilor lor. Abilităţile de prim ajutor permit copiilor să devină mai receptivi şi să aibă o reacţie mai bună în situaţii de urgenţă. În plus, copiii învaţă mai repede în primii ani de viaţă decât în orice altă perioadă a vieţii. Furnizarea cursurilor de prim ajutor pentru copii la o vârstă timpurie va contribui la construirea bazei de cunoştinţe pentru deprinderi de prim ajutor pe care şi le pot aminti în viitor.
Mişcarea de Cruce Roşie reprezintă unul dintre liderii mondiali în educarea şi furnizarea primului ajutor. De peste 140 de ani, primul ajutor a fost unul dintre principalele servicii prestate de voluntarii Crucii Roşii Române.
Primul ajutor reduce vulnerabilităţile şi ajută la construirea unor comunităţi mai puternice.
Pentru a marca Ziua Mondială de prim ajutor, Crucea Roşie Română a organizat exerciţii de simulare a unor accidente sau situaţii ce pot provoca victime, demonstraţii de prim ajutor pentru copii şi demonstraţii făcute de copii prin filialele teritoriale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.