Mai mulţi bani pentru şomeri

0
415

Şomerii care decid să îşi schimbe domiciliul la o distanţă mai mare de 50 kilometri, pentru a deveni angajaţi, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei.

Măsura este prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă care completează şi modifică Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. De altfel, documentul aduce şi alte schimbări în favoarea persoanelor fără un loc de muncă.
De la 1 decembrie, vor intra în vigoare noile prime de instalare pentru şomerii care se mută într-o altă localitate pentru a semna un contract de angajare. Modificările legislative îi includ printre beneficiari şi pe tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani şi care nu au loc de muncă, nu urmează nici o formă de învăţământ sau cursuri de formare profesională. „Şomerii aflaţi în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă care se angajează la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de locuinţă şi decid să-şi schimbe domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei. Iar dacă aceştia vor fi însoţiţi de membrii familiei, vor beneficia de primă mai mare, de 15.500 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş (AJOFM), Ştefania Donca. Tot de la 1 decembrie 2016, şomerii îşi vor putea deconta naveta, dacă se vor angaja într-o altă localitate decât cea de domiciliu. În luna august, în Maramureş, în evidenţele AJOFM, erau înregistraţi 6.870 de şomeri, iar rata şomajului era de 3,28%.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.