Cîinele poliţist Max – prietenul copiilor

0
602

Aproximativ 50 de copii din grupa mijlocie a Grădiniţei „Ion Creangă” Baia Mare s-au bucurat de prezenţa poliţiştilor şi a câinilor din dotarea Grupei Canine din cadrul IPJ Maramureş.
Siguranţa rutieră a copiilor, categorie specială de participanţi la trafic, vulnerabilă în privinţa accidentelor rutiere şi cu reacţii imprevizibile pentru conducătorii auto, constituie una dintre priorităţile poliţiştilor maramureşeni. În acest context, poliţiştii de prevenire însoţiţi de cei de ordine publică şi câinele poliţist Max s-au întâlnit cu copiii din cadrul grădiniţei „Ion Creangă” Baia Mare pentru a discuta diferite aspecte legate de siguranţa lor. Cei mici au primit sfaturi despre cum să circule corect, pe unde să traverseze strada, dar şi pe unde să se joace în siguranţă.
De asemenea, copiii au vizionat filmuleţe educative cu mesaje preventive privind comportamentul pe care ar trebui să-l aibă atât în mediul familial cât şi atunci când sunt în preajma colegilor.
Pentru că au fost atenţi şi au răspuns corect la întrebările adresate, poliţiştii le-au oferit la finalul orei o surpriză: sub supravegherea cadrelor didactice copiii au făcut cunoştinţă cu câinele de urmă Max, însoţit de conductorul său. Deliciul l-a făcut Vis, un câine de câteva luni, care urmează să fie dresat pentru a prinde infractorii.

Mandat european de arestare pus în aplicare

Poliţiştii din Târgu Lăpuş au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autorităţile franceze, pe numele unui bărbat, din oraş, bănuit de comiterea infracţiunilor de proxenetism, trafic de fiinţe umane şi spălare de bani.
Joi, 13 octombrie, poliţiştii din Târgu Lăpuş au depistat pe raza oraşului un bărbat, de 31 de ani, care era urmărit internaţional. Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare franceze au emis un mandat european de arestare, sub aspectul comiterii infracţiunilor de proxenetism, trafic de fiinţe umane şi spălare de bani.
Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, şi demararea procedurilor în vederea predării către autorităţile judiciare franceze.

O femeie din Baia Sprie este cercetată pentru contrabandă cu ţigări

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din municipiul Baia Mare au acţionat în pieţele agroalimentare din municipiu pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi a contrabandei cu ţigări. Astfel, a fost identificată o femeie, domiciliată în oraşul Baia Sprie, care vindea ţigări netimbrate în România. Ţigările, în valoare de 510 lei, au fost confiscate şi poliţiştii au întocmit acte premergătoare pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Pe strada Grănicerilor, doi copii au găsit o grenadă… fără focos

Joi, 13 octombrie, la orele serii, doi copii au găsit o grenadă în apropierea blocului care aparţinea jandarmeriei. Copiii s-au jucat cu obiectul găsit o vreme, apoi l-au dus acasă, pe strada Grănicerilor. Unul dintre părinţi a anunţat autorităţile, la 112. La faţa locului şi-au făcut imediat apariţia geniştii, trupe antitero şi jandarmi, care au scos grenada din casă, şi, până la verificarea ei, o mare parte din strada Grănicerilor a fost blocată, traficul fiind deviat timp de câteva ore.
Forţele de intervenţie au preluat grenada în condiţii de siguranţă, pentru a fi evitată o posibilă tragedie, însă în urma verificărilor s-a dovedit că grenada era fără focos şi cel mai probabil a fost utilizată pentru exerciţiu, pe vremea când aici funcţiona jandarmeria.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.