Siguranţa în şcoli

0
373

Ieri, a avut loc o întâlnire privind implementarea la nivel judeţean a Planului teritorial comun de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ. Şedinţa a fost condusă de subprefectul judeţului Maramureş, Gavriş Ardelean.
IPJ Maramureş a înregistrat în trimestrul IV 10 fapte penale comise în incinta unităţilor de învăţământ, dintre care 9 în mediul urban şi una în mediul rural. S-au desfăşurat 173 de acţiuni preventive, pentru prevenirea absenteismului şcolar, pentru respectarea regimului circulaţiei rutiere şi alte acţiuni.
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi “Pintea Viteazul” a încheiat acorduri de parteneriat cu cinci unităţi şcolare din Baia Mare, principalul lor scop fiind educarea tinerilor în spiritul respectării legilor şi prevenirea manifestărilor violente sau antisociale. S-au desfăşurat 16 activităţi preventive-educative în instituţiile de învăţământ preuniversitar din Baia Mare, Vişeu de Sus, Sighetu Marmaţiei şi Borşa.
ISU Maramureş a trimis în trimestrul IV informări şi notificări către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi către administraţiile locale referitoare la unităţile şcolare care funcţionează fără autorizaţie de Securitate la incendiu.
O problemă a fost semnalată la Colegiul Economic “Pintea Viteazul” din Cavnic, situat pe drumul Judeţean Baia Sprie – Ocna Şugatag, având două intrări direct din stradă în şcoală. Deşi intrările sunt semnalizate cu treceri de pietoni şi indicatoare de limitare de viteză, maşinile circulă cu viteză, punând în pericol siguranţa elevilor. Subprefectul Gavriş Ardelean a promis că se vor căuta soluţii pentru rezolvarea acestei probleme, care, de altfel, se regăseşte şi în cazul Colegiului de Arte din Baia Mare.
Primarul oraşului Seini, Gabriela Tulbure, s-a arătat interesată de existenţa unei forme de finanţare a proiectelor care privesc înfiinţarea sau extinderea sistemelor de supraveghere video în şcoli. (V.B.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.