În condiţii de iarnă, circulaţi prudent!

0
315

Întrucât este în vigoare o informare meteorologică potrivit căreia vremea se va menţine rece în toată ţara, se vor înregistra temperaturi coborâte şi există riscul formării poleiului, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers.
Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite pe drumurile publice, ţinând cont de condiţiile meteo, nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic! Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă!
Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Amenzi de peste 12.500 lei şi 5 permise reţinute

Deoarece depăşirea limitei legale de viteză reprezintă una dintre principalele cauze ale producerii de accidente, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea acestei abateri.
Sâmbătă, 7 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Maramureş au desfăşurat activităţi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. Între orele 11-17, poli­ţiştii au verificat mai multe autovehicule care se deplasau pe drumurile publice şi au aplicat, pentru neregulile constatate, 18 sancţiuni contravenţionale. 16 dintre acestea au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 12.500 lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere, toate pentru viteză excesivă.

Infracţiuni rutiere cercetate de poliţişti

În timp ce efectuau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier, poliţiştii au oprit pentru control mai multe autoturisme, care se deplasau pe DJ 186 în localitatea Bârsana.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că, un tânăr, de 19 ani, şi un bărbat, de 45 de ani, ambii domiciliaţi în comuna Strâmtura, se deplasau cu autoturismele, chiar dacă aveau autorizaţia provizorie de circulaţie expirată. Pe numele lor poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a unui auto neînmatriculat.
Pe DN 1C, la Şomcuta Mare, poliţiştii au depistat un tânăr, de 23 de ani, domiciliat în municipiul Roman, care conducea un autoturism deşi avea permisul de conducere reţinut. Şi în acest caz poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autoturism cu permisul reţinut.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.