Accident mortal cercetat de poliţişti

0
524

Marţi seara, la ora 20.20, poliţia a fost sesizată că, pe DN 18, în localitatea Petrova, s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu decesul unei persoane.

Verificările efectuate de poliţişti au relevat faptul că, accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Un tânăr de 25 de ani din Petrova, în timp ce se deplasa cu autoturismul dinspre Pasul Hera spre localitatea de domiciliu, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă prin stânga, s-a lovit de capătul unui podeţ iar apoi s-a răsturnat pe plafon.
În urma impactului, o tânără de 20 de ani, pasageră pe locul din dreapta faţă a autoturismului, a decedat. Corpul tinerei a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei.
În momentul producerii accidentului conducătorul autoturismului nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

În Baia Mare şi Cavnic  – amenzi de peste 13.000 lei şi 9 permise reţinute

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor rutieri. Astfel, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare şi cei din Cavnic au acţionat, marţi, pentru depistarea şoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor şi a celor care conduc autoturisme cu defecţiuni tehnice. S-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 13.000 lei, s-au reţinut 9 permise de conducere şi s-au retras 5 certificate de înmatriculare.
• Deoarece neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi traversarea neregulamentară constituie cauze principale generatoare de accidente rutiere, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat marţi, 17 ianuarie, pentru identificarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile legale în acest sens.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat mai mulţi pietoni care s-au angajat în traversare prin loc nepermis şi conducători auto care s-au abătut de la respectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 11.500 lei, iar ca măsură complementară au fost reţinute 9 permise de conducere.
• Şi poliţiţtii din Cavnic au acţionat pe raza oraşului, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, pentru depistarea şoferilor care conduc autovehicule cu defecţiuni tehnice sau neechipate corespunzător. În urma controlului, au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 2.000 lei, iar ca măsură complementară au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.