La Tg. Lăpuş s-a desfăşurat un spectacol maraton de muzică populară şi uşoară

0
755

Consiliul local, Primăria oraşului Tg. Lăpuş şi Casa de Cultură „Vasile Grigore Latiş” din Tg. Lăpuş au organizat un spectacol maraton de muzică populară şi uşoară, intitulat sugestiv „Vine, vine primăvara”. Manifestarea artistică s-a extins pe parcursul a peste 3 ore. Şi-au dat concursul peste 150 de tineri solişti vocali şi instrumentişti, ansambluri şi formaţii artistice cu interpreţi ce aveau vîrste cuprinse între 6 şi 17 ani. S-au implicat nemijlocit angajaţii Casei de Cultură Tg. Lăpuş, prof. de muzică Viorica Costenar, referent cultural de specialitate, administratorul Valerica Faur şi taragotistul Iovu Martin. Onoarea de a deschide spectacolul maraton a revenit distinsei domnişoare Maria Bud, în calitate de moderator şi prezentator. În deschiderea spectacolului, pe scenă au venit membrii Cercului de estradă de la Clubul Copiilor din Tg. Lăpuş (mulţi la număr, peste 60). Prof. Anamaria Gherman, coordonatoarea acestor elevi, este absolventă a Academiei de Muzică „Alexandru Dima” din Cluj-Napoca, clasa prof. dr. Ioan Bocşa. Şi mai este Anamaria Gherman, solistă de muzică populară, laureată a mai multor festivaluri naţionale de folclor.

Ansamblul “Florile Lăpuşului” de la Clubul Copiilor Tg. Lăpuş
Ansamblul “Florile Lăpuşului” de la Clubul Copiilor Tg. Lăpuş

Din glasurile răsunătoare ale copiilor din clasele I-IV, au răsunat cîntecele Cercului de estradă, secţiunea muzică uşoară şi apoi Ansamblul folcloric de copii „Florile Lăpuşului”. Grupul a interpretat cîntecele: „Este din nou primăvară”, „Copăcelul”, „Ghici” şi „Are mama o fetiţă”. În continuare şi-a făcut apariţia pe scenă prestigiosul Ansamblu folcloric „Florile Lăpuşului”, avînd-o ca protagonistă pe eleva Daria Petran, care a interpretat cîntecul „Stai lîngă mine mamă”. Au urmat cîntecele: “Primăvara a venit”, „Frumos miroase primăvara”, Vine pe-aleea de soare”, „Mama mea e cea mai bună”, „Minciuna, „Ghiţă” şi „Baloane colorate”. La microfon a venit, într-un costum impecabil, tînăra de 17 ani, Maria Bud, (prezentatoarea), care, cu o voce plăcută şi caldă, a interpretat piesa de muzică uşoară “Stay”. Zgomotoşi şi fantezişti, în costume de cowboy americani, au evoluat două formaţii de la Clubul de dans JUST-us, pregătite şi coordonate de către d-na Ica Hatos. În continuare, în costume populare tradiţionale şi specifice zonei etno-folclorice Lăpuş, a cîntat şi încîntat publicul Ansambul folcloric “Florile Lăpuşului” de la Clubul Copiilor din Tg. Lăpuş, prof. instructor aceeaşi Anamaria Gherman. Solista Bianca Latiş a interpretat un fragment din doina “Mult mă-ntreabă Sfînta lună”, apoi grupul a cîntat “imnul” Ţării Lăpuşului.
S-au schimbat zonele etno-folclorice pentru că au cîntat armonios şi au jucat în costume tradiţionale din zona folclorică Chioar, formaţiile: “Cioltişorul” din Şomcuta Mare, instructor-coordonator Raul Bogdan cu două dansuri de Maramureş şi Chioar, solistele vocale Irina Pop, Raisa Pop, iar la vioară Maria Breban. Tot din oraşul Şomcuta Mare a evoluat Formaţia “Tradiţii din Chioar”, instructor Raul Bogdan, care a prezentat dansuri de Maramureş şi Chioar, iar solistele vocale Iustina Mureşan, Corina Buda şi Amalia Remeţan au fost intens aplaudate.
În loc de concluzii putem afirma că în oraşul Tg. Lăpuş, spectacolul maraton de muzică populară şi uşoară “Vine, vine primăvara”, a fost o reuşită.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.