Orientare în alergare • Ştiinţa Electro Sistem, 18 medalii la Trofeul Hunedoarei

0
429

După un sezon de iarnă în orientarea pe schiuri obositor, dar plin de succese, sportivii de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare au participat, recent, la primele competiţii de orientare în alergare din acest an, respectiv etapa a III-a din cadrul Campionatului Naţional de Parc-Oraş, Trofeul Hunedoarei, precum şi susţinerea normelor de control în vederea accederii în loturile naţionale de orientare în alergare.
Prima zi de concurs, prima provocare pentru sportivii băimăreni. Organizatorii au ales ca traseele de concurs să se deruleze pe străzile din Centrul Vechi al municipiului Deva, însă prima parte a traseelor s-a derulat prin cetatea Devei, prin urmare concurenţii au fost nevoiţi să alerge pe cele aproape 200 de trepte ce duceau spre cetatea situată pe vîrful unui con vulcanic. Componenţii clubului s-au descurcat excelent pe aceste trasee, reuşind să urce de 8 ori pe podiumul de premiere, obţinînd şi alte cîteva clasări în imediata apropiere a lui, premianţii obţinînd astfel puncte importante în tentativa lor de a obţine la sfîrşitul sezonului medaliile puse în joc în cadrul Campionatului Naţional de Parc-Oraş.
Rezultatele obţinute de sportivii Ştiinţa Electro Sistem
• Locuri I: Alexandra Roman la F14, David Hreniuc la M12, Cătălin Vădean la M14, Ionuţ Crişan la M18, Sebestyen Istvan la M35; Loc II: Alina Teca la F18; Locuri III: Roxana Culcean la F21, Alexandru Biro la M18.
A doua zi, Trofeul Hunedoarei s-a desfăşurat în împrejurimile parcului Tineretului din Hunedoara. A fost un concurs cu trasee rapide, alergabile, componenţii clubului clasîndu-se din nou în top şi la finalul acestei competiţii. Rezultatele băimărenilor • Locuri I: Alexandra Roman la F14, David Hreniuc la M12, Cătălin Vădean la M14, Sebestyen Istvan la M35; Locuri II: Roxana Culcean la F21, Ionuţ Crişan la M18; Locuri III: Gabriel Cătană la M12, Alexandru Biro la M18.
Ultima zi a fost dedicată normelor de control pentru accederea în loturile naţionale de seniori, tineret şi juniori, care au constat în alergare pe teren variat pe diferite distanţe, în funcţie de categoriile de vîrstă. Aici, rezultate foarte bune au avut Alexandru Biro, Sergiu Mate, Ionuţ Crişan, Alexandru Cătană, Vlad Peleş, Cătălin Vădean, Roxana Culcean şi Alexandra Roman. Evoluţia lor dau speranţe clubului Ştiinţa Electro Sistem că în urma probelor tehnice din luna mai cel puţin 4-5 sportivi vor reprezenta România la importantele competiţii internaţionale din acest an.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.