Contrabanda cu ţigări în atenţia poliţiştilor

0
241

În cadrul activităţilor de documentare şi cercetare, efectuate în cele patru dosare penale întocmite, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Baia Mare, în urma căruia, la domiciliul unei băimărence, în vârstă de 41 de ani, poliţiştii au găsit 332 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată iar poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Un tânăr din Arad a fost reţinut şi alţi trei sunt cercetaţi pentru furt

Activităţile desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare, urmarea unei sesizări privind comiterea unui furt dintr-o societate comercială situată pe raza municipiului, cu un prejudiciu în valoare de peste 14.000 lei, au dus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei. Faţă de un tânăr, de 18 ani, din Arad, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Din cercetările efectuate a reieşit că patru tineri, toţi de 18 ani, cu domiciliul în judeţul Arad, au venit pe raza judeţului Maramureş în speranţa că le va fi mult mai uşor să-şi „achiziţioneze” gadgeturi şi obiecte electronice. Pentru a-şi pune planul în aplicare, cei patru arădeni s-au oprit la un centru comercial de pe strada Victoriei, unde cu tact şi îndemânare şi profitând de faptul că angajaţii erau ocupaţi cu alţi clienţi, au reuşit să sustragă un laptop, jocuri play-station, dar şi alte echipamente IT.
Deşi au reuşit să se facă nevăzuţi, poliţiştii băimăreni i-au identificat iar marţi, 16 mai, în baza probatoriului administrat, unul dintre ei a fost reţinut, pentru 24 de ore, fiind prezentat Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.

Furturi cu autori identificaţi

Dacă la începutul acestei săptămâni poliţiştii băimăreni au identificat un tânăr, din municipiu, bănuit că a sustras dintr-o societate comercială 11 telefoane mobile, marţi, 16 mai, alţi trei băimăreni care şi-au însuşit telefoanele mobile ale altor persoane au fost identificaţi de poliţişti.
Doi dintre ei, de 15 respectiv 18 ani, ca să fie siguri de reuşită, şi-au ales ca victimă un adolescent, de 12 ani. Băiatul le-a relatat poliţiştilor că, în jurul orei 20, în timp ce se deplasa pe o alee din municipiu, persoane necunoscute s-au apropiat de el şi i-au smuls telefonul mobil pe care îl avea în mână, după care au fugit.
Chiar şi la 12 ani, băiatul nu s-a panicat şi a reuşit să reţină suficiente semnalmente ale celor doi necunoscuţi, identificaţi ulterior de poliţişti.
În cadrul activităţilor pe care le-au desfăşurat pentru soluţionarea altor cazuri semnalate, tot marţi, poliţiştii de investigaţii criminale au mai identificat un băimărean, de 40 de ani, care a considerat că îşi poate schimba telefonul fără să plătească contravaloarea lui. Mai precis, în timp ce se afla în Piaţa Revoluţiei, i-a cerut unui tânăr telefonul pentru a apela o persoană, dar odată ce s-a văzut cu telefonul în mână, a luat-o la fugă. A fost identificat de poliţişti, telefonul a fost recuperat, iar acum este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Tinere urmărite naţional, găsite de poliţişti

Din dorinţa de libertate, de a se muta împreună cu un prieten sau o prietenă, dorinţa de autonomie financiară sau poate din alte considerente, mulţi tineri aleg să plece voluntar de acasă. Se întâmplă să plece şi din centrele de ocrotire împreună cu alţi colegi şi aleg împreună diverse forme de comportament riscant, victimal sau infracţional.

Pentru a preveni astfel de situaţii nefericite, atunci când sunt sesizaţi cu privire la dispariţia unor persoane, poliţiştii desfăşoară demersuri specifice pentru a le găsi cât mai repede, astfel încât să nu fie supuşi victimizării.
Doar marţi, 16 mai, poliţiştii băimăreni de ordine publică au identificat două tinere, plecate de la domiciliile lor. Una dintre ele, de 17 ani, a fost pusă în urmărire naţională, după ce la data de 11 mai a.c. a plecat dintr-un centru din Câmpia Turzii, iar cealaltă, de 15 ani, a plecat duminică, 14 mai, voluntar de la domiciliul său. Ambele tinere au fost încredinţate familiilor, darea în urmărire fiind revocată.

Un tânăr, de 15 ani, a fost reţinut pentru furt

În urmă cu aproximativ o săptămână, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt din auto. Victima a declarat că, în amiaza mare, persoane necunoscute au spart geamul portierei autoturismului parcat în faţa imobilului în care locuieşte şi au sustras două borsete. Lăsate la vedere, borsetele au reprezentat o atracţie, dar de fapt conţineau doar câteva caiete.

Demersurile întreprinse de poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale şi-au dovedit şi de această dată eficienţa. Ei au reuşit identificarea unui tânăr, de 15 ani, din municipiu, bănuit de comiterea faptei. Şi pentru că şi în cazul minorilor care comit infracţiuni se dispun măsuri legale, tânărul a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, fiind prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.