USR Maramureş – Fără penali în funcţii publice

0
199

Uniunea Salvaţi România iniţiază strângerea de semnături pentru o iniţiativă cetăţenească ce transpune în Constituţie cea mai importantă solicitare a românilor care au protestat anul acesta în stradă: fără penali în funcţii publice.
“Considerăm că se impune introducerea acestei interdicţii în Constituţie în contextul asaltului asupra Justiţiei pe care coaliţia PSD-ALDE l-a început imediat după preluarea puterii cu OUG 13 şi care a culminat după 9 luni cu proiectul de modificare a legilor justiţiei ce subminează independenţa magistraţilor şi anulează reformele pe care România le-a făcut în ultimii ani în acest domeniu”, a declarat Dan Ivan, preşedintele USR Maramureş.
“Zeci de ţări din Europa au astfel de interdicţii în legislaţie pentru a limita corupţia în instituţiile de stat, iar unele, printre care şi Estonia, Danemarca, Polonia sau Luxemburg, au acest principiu în Constituţie. Acest lucru trebuie să se întâmple şi în România. Ne aşteptăm ca într-un interval de 30-45 de zile să declanşăm campania de strângere de semnături în stradă, la sediile organizaţiilor civice partenere şi la filiale USR din ţară”, a mai spus Dan Ivan.
USR s-a opus cu toată forţa şi a organizat primul protest din Parlamentul României împotriva OUG 13, dar sutele de mii de oameni din stradă sunt cei care au reuşit cu adevărat să blocheze această tentativă a coaliţiei PSD-ALDE de salvare a corupţilor. De aceea, USR face din nou apel la români să semneze această iniţiativă pentru a reuşi împreună să oprim asaltul asupra Justiţiei. Sperăm că majoritatea PSD-ALDE nu îşi va permite să blocheze în Parlament o iniţiativă cetăţenească semnată de peste 500.000 de oameni, aşa cum a făcut-o până în prezent cu toate proiectele iniţiate de opoziţie pentru a curăţa politica românească.
(P)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.