Lansarea proiectului “Hai să-ntindem Hora Mare!”

0
318

În prezenţa inspectorului şcolar general adjunct, prof. Camelia Bogdan, şi a inspectorilor de specialitate: prof. Ligia Duruş, prof. Camelia Duţă şi prof. Flaviu Vida, a fost lansat proiectul ”Hai să-ntindem Hora Mare!”, iniţiat de Şcoala Gimnazială „I.L. Caragiale” Baia Mare (director prof. Felicia Bodea, director adj. prof. Loredana Covaci), în parteneriat cu Asociaţia ”Pro-Vita Christiana” Baia Mare şi finanţat de către Consiliul Judeţean Maramureş. Dintre activităţile propuse: Concursul judeţean „Personalităţi ale Marii Uniri”; Excursie documentară la Cetatea Alba Iulia; Sesiune de comunicări şi referate ştiinţifice; Editarea revistei cu titlul „Personalităţi ale Marii Uniri”.
Proiectul doreşte să-i pună pe elevi în situaţia de a cerceta şi de a se informa cu privire la tema dată, de a identifica persoane şi personalităţi maramureşene implicate în actul Unirii şi de a le aduce un omagiu. Având în vedere faptul că personalitatea elevilor se formează în familie şi la şcoală, într-un cadru formal sau informal, este nevoie de o colaborare strânsă cu părinţii şi comunitatea. Valorificarea potenţialului formator al familiei, al comunităţii şi al şcolii în formarea tinerei generaţii, angajarea efectivă a părinţilor, a actorilor importanţi din comunitate (preot, profesor, istoric, poliţist, primar) în cât mai multe proiecte educative, precum şi deschiderea spaţiului educaţional în dialog cu alte instituţii abilitate şi responsabile de educaţia populaţiei şcolare, se constituie în tot atâtea obiective explicite ale acestui demers. Tot în cadrul acestui proiect, elevii se mobilizează în acţiuni culturale, pro-sociale, de promovare a spiritului civic, a spiritului de echipă şi de respect reciproc.
Au fost prezenţi la eveniment: consilierul judeţean Liliana Moga, lect. univ. dr. Ilie Gherheş (Muzeul de Etnografie şi Artă Populară), pr. prof. Florian Nechita (preşedintele Asociaţiei ”Pro-Vita Christiana”) şi părintele Milan Bălan, reprezentant al Parohiei ”Sfinţii 12 Apostoli” din Baia Mare. (i.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.