Tânăra interpretă de muzică populară din Maramureş, Carmen Şteţco, şi-a lansat recent la Cluj primul său album folcloric. Evenimentul a fost un real succes. Sala a fost arhiplină, iar publicul s-a bucurat de reîntâlnirea cu artişti îndrăgiţi.
Invitaţi speciali la lansare
Carmen Şteţco spune că şi-a dorit ceva special, iar momentul a fost unul pe măsura propriilor aşteptări. „Pot să spun că acest spectacol a fost o adevărată reuşită. Prin acest spectacol, mi s-a împlinit cel mai frumos vis. Încă de când am început să lucrez la album, am spus hotărâtă că acest prim album va avea o lansare de CD. Nu voiam să fie ca celelalte lansări obişnuite, am dorit să fie ceva special, iar rezultatul s-a văzut. Cred că nu toţi interpreţii au această şansă, pentru că necesită foarte multă muncă şi contează oamenii pe care îi ai lângă tine”, a mărturisit Carmen Şteţco. Alături de tânăra solistă au fost interpreţi consacraţi, dar şi tineri solişti. „A fost un spectacol bine gândit, sala Casei de Cultură din Cluj-Napoca a fost arhiplină, scena a fost plină de emoţie, bucurie şi dragoste pentru cântec. Alături de mine am avut colegi din generaţia tânără: Paul Ananie, Virginia Irimuş, Bogdan Toma, Andreea Ciupe, Ovidiu Olari, Ovidiu Homorodean, dar şi artişti consacraţi: Ionuţ Fulea, Marius Ciprian Pop şi Mariana Deac, Marinel Petreuş şi Gheorghe Pârja, cu participarea extraordinară a Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania din Baia Mare, director Iuliana Maria Dăncuş. Acompaniamentul a fost condus cu măiestrie de Eduard Albina, iar alături de mine a fost prezent şi corpul de balet al ansamblului, al cărui coregraf este Emil Miheţ. Le mulţumesc tuturor pentru că au fost alături de mine, în cea mai importantă etapă din viaţa şi cariera muzicală”, a punctat artista. Invitaţii maramureşencei au pregătit publicului clujean momente inedite, de la cântece frumoase din majoritatea zonelor ţării, până la dansuri care au umplut scena de bună dispoziţie. Spectacolul a fost prezentat de cunoscutul artist Marius Ciprian Pop.
Surprize artistice pentru spectatori

Nu s-a lăsat mai prejos nici Carmen Şteţco care a pregătit diferite suprize pentru spectatori. „Am avut mai multe roluri în acest spectacol, am îmbrăcat trei costume populare. Primul şi cel mai reprezentativ a fost costumul popular maramureşean, cel în care am deschis spectacolul şi am cântat în duet alături de Marinel Petreuş şi Gheorghe Pârja. Cel de-al doilea costum a fost cel din zona Sibiului, unde am cântat în duet cu Ionuţ Fulea, un duet pe care publicul l-a primit cu multe aplauze, iar ultimul costum, dar nu cel din urmă a fost din zona Oaşului, mai exact, am îmbrăcat costumul miresei din Oaş, interpretând acelaşi rol la nunta de Oaş. Spectacolul s-a încheiat cu o nuntă de Oaş, unde am avut rolul principal de mireasă. Pot să spun că publicul a fost într-adevăr surprins de acest moment, i-am cucerit întru totul. Trei costume nu sunt puţine, la un asemenea spectacol, în care protagonista am fost eu: Carmen Şteţco, dar am încercat să intru în acel rol cât de bine am putut”, a arătat Carmen Şteţco. Publicul a primit şi el foarte bine fiecare moment, „a aplaudat fiecare moment, s-a bucurat de fiecare melodie, un public căruia mă înclin şi pe care îl port în inimă”.
Spectacole de promovare a noilor piese

După lansarea propriu-zisă a albumului, tânăra maramureşeancă vrea să vină în faţa publicului cu melodiile de pe CD, să îi încânte şi să le bucure sufletele. „Sper ca noul meu album să fie de bun augur, oamenii să îndrăgească piesele, pentru că sunt melodii ce au ca tematică viaţa satului român. M-as bucura să ajungă la sufletele iubitorilor de folclor şi să îl primească cu multă căldură în suflet, pentru că acesta este cel mai important lucru pentru noi, interpreţii de folclor. Toate melodiile sunt la sufletul meu, dar în special titlul albumului ” Măicuţă, când m-ai făcut”, pentru că este o melodie interpretată din inimă, pentru inimile ascultătorilor, dar care are o legătură strânsă între mamă şi copil. În perioada următoare, mi-am propus să promovez piesele: „Cui nu i dragă lumea”, „M-o-ntrebat inima me”, „Eu atâtea doruri am”, dar şi altele, pentru că toate sunt frumoase şi nu m-aş putea opri doar la aceste trei. Piesele de pe album vor putea fi ascultate la televiziuni, le voi promova la televiziunile de muzică populară, va urma să filmez şi câteva videoclipuri. Iar pentru cei care nu au cumpărat încă acest album, îl pot găsi la toate magazinele de specialitate. După acest spectacol, urmează să promovez piesele, să filmez videoclipuri, iar cu timpul, voi aduce în faţa oamenilor şi alte melodii autentice, inspirate din trăirile mele, din viaţa ţăranului român. Le mulţumesc tuturor celor care mă apreciază, îmi urmăresc activitatea. Doresc să transmit numai bine, iar cântecul să vă aline inima şi sufletele”, a concluzionat Carmen Şteţco.
„Crescută” în Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania
Tânăra artistă s-a format la Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, iar cei din instituţia de cultură maramureşeană au remarcat evoluţia acesteia. „Această tânără interpretă s-a format în cadrul ansamblului, a debutat aici în anul 2007. Este de 10 ani alături de noi. A fost un copil cuminte şi a devenit o domnişoară frumoasă şi talentată. A oferit publicului clujean un eveniment frumos. Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a avut un aport ridicat în realizarea acestui eveniment, prin orchestra şi corpul de balet, evenimentul a fost un succes. Sala a fost arhiplină şi am promis clujenilor că vom reveni şi cu alte spectacole. I-am transmis lui Carmen Şteţco să nu uite oriunde va merge în lume că Maramureşul este locul unde s-a născut şi casa părintească ce i-a dăruit tot ce a avut mai bun”, a declarat directorul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, Iuliana Dăncuş.