Protecţie gratuită pentru victimele violenţei domestice din Baia Mare

3
1020

• SICA GUARD, SPAS Baia Mare şi Asociaţia ASSOC, parteneri într-o campanie dedicată femeilor abuzate

Femeile din Baia Mare supuse abuzurilor fizice au de acum înainte protectori profesionişti. Firma de securitate Sica Guard le oferă gratuit servicii de monitorizare şi intervenţie băimărencelor care sunt victime ale violenţei domestice. Parteneri ai campaniei sunt SPAS Baia Mare şi asociaţia ASSOC Baia Mare.
Sica Guard Baia Mare s-a alăturat campaniei „Viaţa fără violenţă” cu scopul de a le proteja pe femeile agresate de partenerii de viaţă sau alţi membri ai familiei.
Începând din martie 2018, compania asigură supraveghere electronică victimelor violenţei domestice care solicită acest tip de servicii. Practic, Sica Guard va avea sisteme de panică în casele băimărencelor care reclamă abuzuri în familie, iar în caz de alertă va interveni prin agenţii specializaţi la fel ca în orice situaţii de risc.
Serviciile de monitorizare şi intervenţie sunt disponibile gratuit pe o perioadă de 12 luni şi se acordă în baza unui contract, cu respectarea confidenţialităţii informaţiilor ce vor fi furnizate de către femeile care solicită protecţia specializată. Sistemele de alarmare în caz de panică vor fi predate beneficiarelor în custodie, pe durata serviciului.
Campania „Viaţa fără violenţă” a fost iniţiată de către BGS, iar acum este susţinută în Baia Mare de firma Sica Guard. Partenerii campaniei locale antiviolenţă domestică sunt Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Baia Mare şi Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC Baia Mare.
Statisticile arată că în România o femeie este lovită la fiecare 30 de secunde, iar la fiecare 2 zile o femeie moare în urma bătăilor primite. Alarmante sunt şi crimele recente, petrecute chiar în spaţii publice, ale căror victime au fost femei fără apărare care au cerut ordine de restricţii împotriva soţilor sau iubiţilor dar pe care nu a avut cine să le apere.
Reprezentanţii Sica Guard şi-au propus să prevină drame de acest fel în Baia Mare, zonă pentru care asigură servicii de securitate. Prin alăturarea la campanie, aceştia mai vor să sensibilizeze comunitatea locală faţă de o realitate crudă despre care se vorbeşte prea puţin: aceea a violenţei în familie. Condiţiile de înscriere în programul de protecţie pot fi găsite pe site-ul sicaguard.ro
Serviciul Public Asistenţă Socială (SPAS) Baia Mare sprijină persoanele victime ale violenţei prin servicii primare şi specializate, printre care se regăseşte şi cel de găzduire temporară pe o perioadă cuprinsă între 7- 60 de zile, cu posibilitatea prelungirii până la maxim 6 luni. De asemenea, instituţia publică aflată în subordinea municipalităţii oferă sprijin în realizarea unor demersuri cu caracter juridic (plângeri penale pentru lovire/ violenţă în familie; acţiuni în instanţă privind divorţul, exercitarea autorităţii părinteşti, obţinerea unui ordin de protecţie etc.) Serviciile pot fi accesate apelând telefonic numărul 0262-708453 sau depunând o solicitare la sediul SPAS Baia Mare, str. Dacia nr. 1.

Serviciu social dedicat părinţilor şi copiilor cu probleme

Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC Baia Mare are un serviciu social licenţiat dedicat părinţilor şi copiilor cu probleme, Centrul Viaţa. Psihologii şi asistenţii sociali care activează în cadrul acestuia oferă informare şi consiliere psihologică individuală şi de familie în vederea depăşirii situaţiilor de criză. Centrul are şi rol de prevenţie, pentru că specialiştii sunt pregătiţi să acorde consiliere părinţilor şi în caz de divorţ, conflicte intrafamiliale sau alte situaţii care pun în pericol dezvoltarea copiilor şi/sau care pot genera probleme şi mai grave. ASSOC poate oferi servicii de prevenţie, preocuparea reprezentanţilor acestuia fiind de a face terapie pentru funcţionarea psihosocială optimă a familiei. Centrul Viaţa se află în sediul ASSOC Baia Mare, strada Rachetei nr. 3. (o.m.)

3 COMENTARII

  1. Sunt informatii utile. As sugera schimbarea imaginii folosite in articol, astfel incat cele care au nevoie de informatii sa se simta mai degraba incurajate si increzatoare, decat speriate, atunci cand citesc.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.