Arestat preventiv pentru că a înşelat 11 persoane

0
145

Un bărbat, de 33 de ani, din Sighetu Marmaţiei, a fost reţinut de poliţişti şi este cercetat în stare de arest preventiv pentru comiterea mai multor înşelăciuni.
Poliţiştii sigheteni au reuşit să documenteze activitatea infracţională a bărbatului care este bănuit că, în perioada septembrie 2017 – mai 2018, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, a oferit spre vânzare lemne de foc unui număr de 11 persoane, solicitând şi primind de la acestea diferite sume de bani, cu titlul de avans. Ulterior, contacta telefonic victimele, atribuindu-şi calitatea de angajat al unor societăţi comerciale care au ca obiect prelucrarea lemnului, pentru a le insufla acestora convingerea că lemnele urmează să fie livrate. Din verificările efectuate s-a stabilit un prejudiciu total de peste 8.000 lei.
Bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În Ocna Şugatag
Tâlhărie soluţionată cu operativitate

Joi, 7 iunie, poliţia a fost sesizată despre faptul că, pe raza comunei Ocna Şugatag, într-o zonă nelocuită, o femeie, în vârstă de 39 de ani, a fost deposedată prin violenţă de o plasă de rafie, în care avea o sumă de bani, haine şi documente, inclusiv de identitate, de către un bărbat necunoscut.
În baza semnalmentelor oferite de victimă şi a investigaţiilor desfăşurate de poliţiştii din Ocna Şugatag, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată, la scurt timp de la sesizarea faptei, pe raza localităţii Călineşti. Este vorba despre un bărbat, de 46 de ani, din Călineşti, asupra căruia au fost găsite bunurile reclamate sustrase.
Bărbatul va fi prezentat instanţei, urmând a se dispune măsurile legale.

Cercetat, în stare de arest preventiv, pentru mai multe furturi

Un tânăr, de 21 de ani, din comuna Mireşu Mare, a fost reţinut de poliţişti şi este cercetat, în stare de arest preventiv, pentru comiterea mai multor furturi şi tentative de furt.
Colaborarea dintre structurile de investigaţii criminale, ordine publică şi criminalistică s-a dovedit eficientă în probarea activităţii infracţionale a tânărului, care este bănuit că a sustras bunuri dintr-o locuinţă din comună şi dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Baia Mare. De asemenea, a mai încercat să fure dintr-un dispensar şi a mai pătruns prin efracţie într-o locuinţă din Baia Mare, de unde a fugit, fără să sustragă bunuri, după ce a fost surprins de proprietar.
Pe numele acestuia Judecătoria Baia Mare a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt, furt calificat şi tentativă la furt calificat.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea

Joi, 7 iunie, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Sighetu Marmaţiei pe numele unui tânăr, de 18 ani, din municipiu.
Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani, o lună şi 20 de zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
Bărbatul va fi depus în Penitenciarul Gherla.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.