15 zile pentru plata amenzilor la jumătate din 1 ianuarie 2019

0
433

Sfîrşitul actualei sesiuni parlamentare vine cu o veste bună pentru şoferi. Începând cu prima zi a anului următor, amenzile de circulaţie vor putea fi plătite la jumătate într-un termen de 15 zile lucrătoare.
În prezent, acest termen este de 48 de ore. Proiectul de lege a fost aprobat în Camera Deputaţilor, for decizional, urmând a ajunge pentru promulgare pe masa Preşedintelui Klaus Iohannis.
Această lege va fi aplicată începând cu data de 1 ianuarie 2019, până atunci Guvernul fiind obligat să prezinte normele metodologice de aplicare a legii. Legea prevede instituirea unui sistem electronic şi a unui cont unic de plată valabil pentru toată ţara. Procedura va fi astfel mult simplificată faţă de cea actuală, şoferii putând plăti mai uşor. De asemenea, şoferii nu vor mai fi obligaţi să facă dovada plăţii amenzii către agentul constatator.
Pentru început, această procedură se va aplicat, doar pentru amenzile contravenţionale de circulaţie pe drumurile publice, dar odată ce sistemul informatic va permite, va putea fi aplicată şi în cazul altor amenzi contravenţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.