Deputatul Todoran, vicepreşedinte PMP: Mă opun vehement pensiilor speciale (P)

0
139

Codul Administrativ, recent adoptat de Camera Deputaţilor, a fost contestat la Curtea Constituţională a României, opoziţia sesizând mai multe probleme legislative pe care le ridică respectivul act normativ. Printre aspectele controversate se numără pensiile speciale acordate şefilor din administraţie, precum şi permisivitatea în dreptul acestora de a avea calitatea de persoană fizică autorizată sau de a deţine o întreprindere individuală.

Deputatul Adrian Todoran, vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară, se află printre cei care au criticat noua lege, afirmând că adoptarea sa echivalează cu încălcarea Constituţiei. „Am decis să atacăm la Curtea Constituţională acest Cod Administrativ, care vine cu câteva privilegi ce ne duc înapoi, în era medievală. Numai atunci aveam câteva persoane ce beneficiau de drepturi aparte, la care cei mai mulţi nici măcar nu îndrăzneau să viseze. Este inadmisibil să ne imaginăm că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor avea o pensie specială, pe care o vor putea cumula cu orice altă pensie sau indemnizaţie. Aceasta este în realitate oferta specială a PSD pentru a atrage de partea sa majoritatea şefilor din administraţie. Este o unealtă politică folosită în scopul consolidării puterii în teritoriu.
Aşa cum am spus, în repetate rânduri, în campania electorală, mă opun vehement unor astfel de favoruri ce sfidează traiul greu pe care cei mai mulţi dintre români îl au. Şi cred că vom avea câştig de cauză la Curtea Constituţională, instanţă care a respins în alte două rânduri pensiile speciale de acest tip. Dar nu doar aceste privilegii sunt aberante, ci şi posibilitatea ca aleşii locali pe care i-am amintit anterior să poată derula afaceri. De aici şi până la a beneficia direct de banii publici este un singur pas”, a declarat deputatul PMP Adrian Todoran.
În cursul săptămânii trecute, opoziţia a reuşit să strângă numărul necesar de semnături pentru atacarea Codului Administrativ la Curtea Constituţională, acestui demers alăturându-se şi câţiva membri ai PNL, partid care a votat iniţial pentru pensiile speciale.
Cătălin MAN
(P)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.