Sprijin de la Prinţul Charles pentru reabilitarea unei biserici din Maramureş

0
334

Învelitoarea bisericii ortodoxe de lemn din satul Breb, comuna Ocna Şugatag, judeţul Maramureş a fost realizată cu sprijinul Prinţului Charles.
Lucrarea “a reprezentat una dintre cele mai spectaculoase intervenţii ale Ambulanţei pentru Monumente şi poate cea mai apropiată de obiectivele privind mobilizarea comunităţii şi a administraţiilor locale şi regionale, folosirea resurselor locale şi revitalizarea meşteşugurilor tradiţionale. Peste 45 de tineri şi bătrâni din localitate au participat la montarea învelitorii noi, unii dintre ei fiind chiar cei care au bătut şindrila pe biserică cu 30 de ani în urmă. Aceştia au fost îndrumaţi de către specialiştii ambulanţei”, se precizează pe pagina de socializare a “Ambulanţei pentru Monumente”. Preotul Marian Pop a ajutat şi el la realizarea lucrării, urcându-se pe acoperişul locaşului de cult.
Achiziţionarea şindrilei a fost posibilă prin bunăvoinţa Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, un prieten al monumentelor din România şi al Ambulanţei pentru monumente, cel care a vizitat Breb-ul în anul 2004. De asemenea, au contribuit mai multe familii din Breb, producătorul de şindrilă, Petru Tiran, autorităţile locale, arhitecta Laura Zaharia, “sufletul acestei intervenţii”, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Maramureş şi Primăria Ocna Şugatag.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.