“Mari fotografi din Transilvania” la Alba Iulia

0
30

În perioada 7 martie – 9 aprilie 2019, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia oferă iubitorilor de fotografie, expoziția “Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX”. Expoziția va fi vernisată astăzi, 7 martie 2019, de la ora 12, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, la parter. Invitația adresată de muzeul albaiulian tuturor este aceea de a trece pragul expoziției pentru a afla o poveste compusă din mai multe povești, biografii adunate laolaltă, a celor din spatele aparatului de fotografiat și a celor din fața lui, într-o manieră atractivă, care îmbină textul cu imaginea, reușind să antreneze și mintea și inima și ochiul, deopotrivă.
Inițiată anul trecut, în contextul aniversării Centenarului României Mari, de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș (curator: Marius Câmpeanu), expoziția organizată la Baia Mare, în colaborare cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia (curator: Ionela Simona Mircea), Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (curator: Melinda Ildiko Mitu), Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud (curator: Elena Elisabeta Pleniceanu) și Muzeul Țării Făgărașului Valer Literat (curator: Constantin Băjenariu), a fost însoțită de un volum editat sub același generic.
Expoziția s-a bucurat de aprecierea publicului băimărean și a publicului din celelalte orașe transilvănene unde a fost itinerată (Bistrița, Năsăud, Făgăraș), în jurul ei născându-se interogații privind epoca, multe dintre acestea primindu-și răspunsurile în cadrul vernisajelor organizate de muzeele gazdă. Volumul s-a dovedit de bun augur fiind catalogat, de către cei care l-au văzut ori primit, drept un aport istoriografic ilustrativ pentru destinul celor 5 fotografi transilvăneni, cu informații utile pentru cei interesați, iubitori de istorie (locală, regională, națională, chiar internațională) și de fotografie veche.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.