Aproximativ 25.000 pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord

0
70

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, din două autoturisme oprite în trafic, dar şi la „frontiera verde”, 24.450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
• Sâmbătă, 9 martie, în jurul orei 21, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sighetu Marmaţiei, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localităţii Crăciuneşti, un autoturism, marca Skoda Octavia, înmatriculat în România.
Maşina era condusă de către I.A., 42 de ani, iar în calitate de pasager se mai afla în autoturism şi M.R., 22 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul nostru. Cei doi bărbaţi, împreună cu maşina cu ţigări, au fost conduşi la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.
La control, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, un colet voluminos, care conţinea ţigări. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 500 pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 5.850 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. De asemenea, autoturismul, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.
• Tot sâmbătă, 9 martie, în jurul orei 20.20, poliţiştii de frontieră din Satu Mare au descoperit într-un autoturism marca Porsche Cayenne, oprit pentru control pe raza localităţii Păuleşti, condus de un cetăţean român, o cantitate însemnată de ţigări.
Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului în cauză împreună cu şoferul, I.S., în vârstă de 36 de ani, domiciliat în judeţul Satu Mare, la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit 6 saci de rafie, de culoare albă, care conţineau ţigări. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 58.500 lei.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul marca Porsche Cayenne, în valoare de 141.000 lei, folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.