Pentru luare de mită, poliţistul de frontieră din Sighet a fost trimis în judecată

0
48

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ARDELEAN SORIN TEODOREL, subcomisar de poliţie în cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în zilele de 18 decembrie 2018 şi 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin Teodorel, prevalându-se de o presupusă influenţă pe care ar avea-o asupra unui magistrat din cadrul unei unităţi de parchet, a pretins suma de 800 euro, de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
Banii respectivi au fost pretinşi de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri atât în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracţiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă şi dispunerii în dosar a unei soluţii procedurale favorabile persoanei cercetate, cât şi pentru restituirea unui autoturism ridicat în cauză de la o rudă a martorului.
În acelaşi context, în data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.