”Cer Guvernului României sancţiuni împotriva celor răspunzători de funcţionarea deficitară a serviciului RO-ALERT”

1
75

Vijelia care s-a abătut asupra municipiului Baia Mare în după-amiaza zilei de marţi, 28 mai 2019, a provocat pagube materiale însemnate. Populaţia a fost prinsă total nepregătită de furtuna care a venit din senin şi, în mai puţin de 30 de minute a făcut ravagii.
Acoperişuri smulse, maşini avariate, geamuri sparte şi extrem de multă panică, aşa pot fi caracterizate, în câteva cuvinte, intemperiile zilei de marţi. Din nefericire, serviciul RO-ALERT, cel care avea menire de a pregăti oamenii pentru astfel de momente neplăcute a funcţionat extrem de deficitar spre de­loc, mulţi cetăţeni plângându-se de faptul că fie au primit mesajul după ce furtuna deja trecuse, fie că nu l-au primit deloc.
În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că va cere Guvernului României măsuri dure de sancţionare împotriva celor care nu au asigurat, aşa cum trebuie, buna funcţionare a acestui serviciu. ”Am primit foarte multe mesaje, ieri-seară, de la băimăreni, care s-au arătat extrem de nemulţumiţi de funcţionarea serviciului RO-ALERT, serviciul de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă. Iar oamenii au dreptate, deoarece este inadmisibil să primeşti mesaje de avertizare după ce furtuna a trecut şi afară este deja soare. Am cerut explicaţii, încă de aseară, ministrului de Interne şi am primit confirmări ca mesajul a fost expediat către populaţie la două minute după avertizarea primită de la Administraţia Naţională de Meteorologie. Contează prea puţin acum, cert este că sistemul anunţat cu surle şi trâmbiţe nu funcţionează bine în astfel de situaţii limită pentru oameni. Voi cere azi, Guvernului României, în mod oficial, în numele Consiliului Judeţean Maramureş, remedierea urgentă a acestor neajunsuri şi măsuri dure de sancţionare a celor care au întârziat transmiterea mesajelor de avertizare la timp”. (a.b.m.)

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.