Procedură de angajare scurtă şi eficientă

0
62

Pentru o mai eficientă colaborare şi scurtarea timpului de realizare a formalităţilor de angajare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş (ITM) vine în sprijinul angajatorilor, cu mai multe recomandări. Oficialii ITM reamintesc că după realizarea primei angajări, care se materializează prin depunerea primului Revisal pe un suport electronic la sediul instituţiei, angajatorii pot solicita eliberarea parolei de transmitere on-line a Revisalului.
“Odată cu efectuarea primei angajări, pentru a putea transmite on-line Revisalul fără a fi nevoie să vă mai deplasaţi la sediul instituţiei din Baia Mare sau la punctul de lucru Sighetu Marmaţiei al I.T.M. Maramureş, solicitaţi eliberarea parolei parcurgând următorii paşi sau solicitând informaţii suplimentare personalului instituţiei. Actele pe care angajatorii sunt obligaţi să le prezinte pentru obţinerea parolei, sunt stabilite prin Ordinul M.M.F.P.S. nr. 1918/2011, cu modificările şi completările ulterioare: solicitarea scrisă pentru eliberarea parolei; împuternicire semnată de angajator, în cazul în care persoana care solicită obţinerea parolei este alta decât reprezentantul legal al angajatorului; copie a certificatului de înregistrare la registrul comerţului; copia actului de identitate al persoanei împuternicite”, a precizat inspectorul-şef al ITM Maramureş, Dragoş Năcuţă.
Angajatorii care în activitatea lor utilizează zilieri trebuie să ştie că Registrul de evidenţă al zilierilor se transmite în format electronic, începând cu luna ianuarie 2019. Modelul registrului electronic de evidenţă al zilierilor poate fi procurat de la sediul inspectoratului, biroul evidenţă zilieri sau de pe site-ul instituţiei parcurgând următorii paşi: informaţii publice – formulare tip – formulare relaţii de muncă – zilieri formulare – fişier model registru electronic al zilierilor pentru depunere la ITM. Transmiterea registrului electronic creează un istoric al zilierului urmând ca după apariţia aplicaţiei obligatorii din luna decembrie 2019, transferul datelor să fie mult mai uşor şi eficient.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.