Reforma sanitară actuală este o improvizație

0
58

Tot ce contează este imaginea personală a unui ministru al Sănătății, nu suferința bolnavilor
În fiecare zi, de doi ani, politicile de sănătate ale Guvernului asumate de ministrul Sănătății se dovedesc un eșec. Păcat că trebuie să moară oameni pentru ca Premierul României să înțeleagă că ministrul Sănătății este o povară pe sănătatea a milioane de români.
Ministrul Sănătății pune în pericol un întreg sistem sanitar, problemele de sănătate publică sunt la nivel de tabloid, superficiale, fără soluţii şi au transmis mereu panică în rândul populaţiei. Totul este rezolvabil și se poate preveni, dar încă nu a pus în practică nicio soluție concretă pentru pa­cien­ții și angajații din unită­țile medicale.
O carieră de 40 de ani în Sănătate cu zeci de miniştri şi tot atâtea idei de reformă m-au adus la o concluzie simplă: Reforma sanitară actuală este o impro­vizație și tot ce contează este imaginea personală a unui ministru al Să­nătății, nu sufe­rința bolnavilor.
Un neprofesionist care doar dispune controale în spitale, controale în­cru­cișate, anchete, ame­nință, induce panică de epidemii, declanșează mecanismele de apărare civilă ale UE, vrea să ges­tioneze probleme de sănătate pe care nu le ­cunoaște, dove­dește că de doi ani sistemul sanitar din România este în destructurare și haos.
Tragedia dintr-un spital, pentru ministrul Să­nătății este un moment nu de a rezolva probleme grave din sistemul sanitar ci de a-și corecta imaginea personală, fără să simtă care sunt problemele reale de sănătate ale românilor.
Faptul că Premierul a trimis-o la spitalul cu morți și în alte spitale să improvizeze soluții tardive, nu remediază dezastrul din Sănătate pentru că gândirea ministrului Să­nătății este haotică și nu corespunde cu realitatea din mediul sanitar.

Dr. Viorica Cherecheş,
deputat de Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.