Demersuri pentru un nou punct de frontieră România-Ucraina

0
1118
Locul unde se doreşte deschiderea noului punct de trecere a frontierei

Autorităţile judeţene din Maramureş, în colaborare cu omologi din Ucraina, doresc să materializeze un proiect important: deschiderea unui nou punct de frontieră, sezonier, între cele două ţări. Acesta ar urma să se construiască pe traseul drumului strategic din perioada Imperiului Austro-Ungar, între localităţile Poienile de sub Munte (România) și Zelene (Ucraina). Dacă acest nou punct de trecere a frontierei s-ar deschide, atunci cele două regiuni s-ar dezvolta din punct de vedere economic şi social.
Ioan Doru Dăncuş, vicepreşedintele CJ Maramureş, ne-a declarat: „Împreună cu primari și re­pre­zentanți ai comuni­tă­ților locale de pe Valea Ruscovei, am urcat pe Muntele Copilaș, la frontiera dintre România și Ucraina. Acolo ne-am întâlnit cu autoritățile ucrai­nene și am făcut încă un pas pentru realizarea unui punct sezonier de trecere a frontierei, doar pe timp de vară. Acest lucru presupune reabilitarea unui drum forestier și a unui drum strategic din perioada Imperiului Austro-Ungar, care făcea legătura între Poienile de sub Munte și Zelene.

A fost realizat un studiu de fezabilitate, iar acum am stabilit o foaie de parcurs pentru susți­nerea acestui proiect strategic. Suntem conștienți că un asemenea proiect nu ține doar de voința auto­rităților locale, ci şi de politica externă a celor două state. Le mulțumesc celor care m-au însoțit la acest eveniment: Ștefan Oncea, primarul comunei Poienile de sub Munte; Ivan Miculaiciuc, primarul comunei Repedea; Nicolae Misulec, consilier județean; Vasile Popovici, preșe­din­tele Fundației Huțulilor din România. Le mulțu­mesc și prietenilor ucraineni, reprezentanți la cel mai înalt nivel al auto­ri­tăților raionale, regionale și de stat, în mod special lui Ivan Shkindiuk, pre­șe­dintele Raionului Verhovina”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.