Vasile Rus, sancționat cu 8 etape, Taniela Maravunawasawasa a primit 3 etape de suspendare

0
128

Federația Română de Rugby a analizat incidentele petrecute la meciul CSM Știința Baia Mare – Timișoara Saracens, încheiat cu victoria campioanei, 28-24, când în minutul 23 Taniela Maravunawasawasa (CSM Știința) s-a năpustit cu pumnii asupra adversarului Vasile Rus (Timișoara).
Totul a pornit de la căpitanul timișorenilor, care l-a făcut „maimuță nea­gră” pe jucătorul nostru, acesta nemairezistând atacurilor verbale, informându-l inclusiv pe arbitrul întâlnirii, și și-a făcut singur dreptate, incident pentru care a primit cartonașul roșu.
Comisia de Disciplină și Fair-Play a analizat cazul în data de 25 septembrie, iar marți, 1 octombrie, a venit decizia forului din cadrul FRR. Astfel, Vasile Rus (Timișoara Saracens) a încasat, absolut normal, o pedeapsă de 8 etape, perioadă în care nu va putea evolua în 5 meciuri din Superligă și 3 din Cupa României, urmând să revină pe teren abia în 6 aprilie 2020. Taniela Maravunawasawasa s-a ales, în schimb, cu o suspendare de 3 etape (toate în campionat), CSM Știința Baia Mare putând să se bazeze pe acesta din 14 octombrie a.c.
Oficialii federației au luat în calcul faptul că Maravunawasawasa nu a mai fost sancționat disciplinar niciodată în campionatul României, pe când Vasile Rus este recidivist.
Decizia Comisiei de Disciplină și Fair-Play poate fi atacată la Comisia de Apel de către cei doi jucători, care și-au ispășit o etapă de suspendare.
Acest caz este și în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care s-a autosesizat în urma relatărilor în presa maramureșeană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.