Șoferii pot rămâne fără permis un an de zile

0
29

Se schimbă Codul rutier!
Totul este prevăzut într-un proiect de lege, care a fost adoptat în mod tacit de senatori. Proiectul modifică OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Astfel, cei care nu depășesc regulamentar se vor trezi cu permisul suspendat pentru o perioadă de 90 de zile. În prezent, șoferilor li se suspendă dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
”Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier, ori tramvai următoarele fapte: f) nerespectarea regulilor privind depăşirea” – se arată în proiectul de lege.
Mai mult, cei care conduc sub influența alcoolului vor pierde dreptul de a conduce pentru un an de zile. Legislaţia actuală prevede o perioadă maximă de suspendare de 90 de zile.
”Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 1 an de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agri­col sau forestier ori tramvai a faptei de a conduce sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune” – se arată în lege.


Un autoturism s-a răsturnat în Repedea

Accidentul s-a produs duminică dimineaţa, în jurul orei 5.30, în localitatea Repedea, lângă pod, unde un autoturism s-a răsturnat, iar pasagerii au rămas blocaţi în interior.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.