Noul prefect al Maramureșului a fost învestit în funcție

0
209

Noul prefect al județului Maramureș, Nicolae-Silviu Ungur, a depus vineri,
20 decembrie, jurământul în cadrul unei ceremonii desfășurate în sistem de videoconferință cu ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.

Nicolae-Silviu Ungur
Nicolae-Silviu Ungur

Noul prefect al județului Maramureș, Nicolae-Silviu Ungur, a depus vineri, 20 decembrie, jurământul în cadrul unei ceremonii desfășurate în sistem de videoconferință cu ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.
Vădit emoționat, noul reprezentant al Guvernului în teritoriu, a dat dovadă de puțină stângăcie în sensul în care a uitat să își așeze mâna pe Biblie la momentul oficial de învestire. Acest aspect a fost imediat “taxat” de ministrul Afacerilor Interne care i-a atras atenția să depună jurământul de credință conform legii, mai ales că avea lângă el și “consultant de specialitate”.
La final, Ion Marcel Vela le-a urat noilor prefecți “un mandat fără evenimente mai ales că aveți în atribuții ca instituție a Prefectului și situațiile de urgență. Împreună puteți face o lume mai bună”.
Dialogul de la prezidiu a fost deschis de secretarul de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Florin Creț, care i-a urat succes noului prefect. A urmat cuvântul de binecuvântare din partea preotului Andrei Pop, inspector eparhial în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, care a transmis cuvântul episcopului, PS Iustin.
“Îi dorim domnului prefect mult succes și spor în noua misiune pe care o are, una cu multă responsabilitate. Ne aflăm în preajma sărbătorii Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, o perioadă în care dăruim și așteptăm daruri. Cel mai important dar pe care îl putem face este dragostea față de semeni, de aproapele nostru, respectul față de cei din jur. Cred că domnul prefect va dărui aceste lucruri: dragoste și respect față de instituțiile și oamenii care le reprezintă în aceste funcții”, a punctat preotul Andrei Pop.
La rândul lor, autorită­țile maramureșene și locale și-au exprimat speranța că vor avea o colaborare fructuoasă. “De-a lungul anilor, am avut o colaborare foarte bună între cele două instituții. Îmi exprim speranța că această colaborare va continua în anii următori. Sunt trei foarte importante instituții ale județului Maramureș (instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Baia Mare) care dacă stau la aceeași masă, dacă lucrează împreună, vor reuși să continue avansul investițional din ultimii ani din județul Maramureș, recuperând astfel anii pierduți”, a spus șeful administrației maramureșene, Gabriel Zetea.
“Vreau să îi urez succes în acest mandat noului prefect. Vine într-o instituție unde lucrează cu oameni profesioniști, cu multă experiență în domeniul administrativ. Cred că alături de această echipă a Prefecturii va încununa cu succes acest mandat, dar cred că nu trebuie să trecem atât de ușor peste ceea ce a fost”, a rostit primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș care a pregătit o diplomă de excelență pentru fostul prefect al județului Maramureș, Vasile Moldovan.
În ce-l privește pe noul prefect, Nicolae-Silviu Ungur, acesta a punctat că “mă onorează și mă obligă să confirm de astăzi încrederea care mi-a fost acordată. Sunt convins că experiența dobândită în administrația publică îmi va permite să fac față cu succes noii provocări. Voi fi un partener de dialog cu societatea civilă și voi avea o colaborare bună cu structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, cu serviciile publice deconcentrate cu autoritățile administrației publice locale și județene. Vă asigur că toți vor avea în mine și în instituția Prefectului județului Maramureș un partener real în realizarea programului de guvernare, în prioritățile de dezvoltare ale județului nostru și îmbunătățirea calității actului administrativ”.
La final, cei prezenți au ciocnit o cupă de șampanie cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, iar colindătorii din structurile MAI au oferit un impresionant concert de colinde.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.