Cozonac cu 9 E-uri!

0
30

Asociația InfoCons a realizat un studiu despre cozonaci, analizând 20 de produse de la diverși producători și distribuitori mari, respectiv cozonaci umpluți cu cremă de lapte, ciocolată, arahide și unt, nuci și cireșe, cremă de caramel, nucă și stafide, cacao și rahat, nucă, stafide și rahat, cremă cu fistic, ciocolată amăruie, portocale confiate. Numărul aditivilor alimentari variază între 0 și 9 E-uri (E471 agent de îngroșare, E202 sorbat de potasiu etc.). Zahărul din compoziție este între 18 și 30%, deci pînă la 30% din compoziția unui cozonac poate fi zahăr. Pentru prevenirea diabetului și a obezității, Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca zahărul să nu depășească 10% din cantitatea totală de calorii consumate de către o persoană pe zi (aproximativ 50 g pentru o dietă de 2.000 kcal). Într-o singură zi, mîncarea pe care o consumăm poate să conțină pînă la 67 de E-uri (aditivi alimentari), 31 g de sare și 71 g de zahăr, ne atenționează Sorin Mierlea, președintele InfoCons. Cantitatea de sare recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi/om. Cele mai întîlnite E-uri din alimente sînt: E300, E330, E412, E440, E451 și E120. Citiți eticheta și analizați ce conține produsul pe care vrei să-l cumpărați!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.